Roparunteams zijn in Parijs begonnen aan superestafette

STEENBERGEN/PARIJS – In Parijs zijn de Steenbergse Roparunteams Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners respectievelijk om tien over acht en tien voor negen begonnen aan de estafetteloop naar Rotterdam. Maandagochtend is de doorkomst in hun thuishaven.

Onderweg naar de finish in Rotterdam hopen beide teams dan uiteraard op zoveel mogelijk publiek in de Oudlandsestraat, waar de eerste Roparunners tegen vijf uur 's morgens al worden verwacht.

Volgens voorzitter/teamcaptain Joost van der Zande zullen de Stonemountain Runners hier  tussen acht uur en half tien passeren. De ploeg heeft op het Floraplein een eigen tent staan voor sponsors en donateurs, 'maar iedereeen die ons een warm hart toe draagt is daar van harte welkom hoor', aldus Van der Zande.

De Stonemountain Runners nemen voor de tweede keer deel aan de Roparun, waarvan de opbrengst naar een groot aantal projecten gaat ten bate van mensen met kanker.

Door Dik & Dun is voor de 18de keer van de partij. Voorzitter/fietster Monique Uytdewilligen doet voor de achtste en laatste keer mee. ,,Ik heb het ondertussen te druk gekregen met mijn eigen bedrijf, maar ik stop met pijn in het hart, want de Roparun is en blijft een geweldig evenement.''

Door Dik & Dun arriveert op Tweede Pinksterdag vooralsnog ergens tussen zes en negen uur in Steenbergen. Via http://www.roparun.nl is nauwgezet te volgen waar alle deelnemende teams zich bevinden. Ook KijkopSteenbergen houdt natuurlijk in de gaten hoe het met onze plaatselijke teams gaat.

Behalve in de Oudlandsestraat zijn er ook op het Raadhuisplein in Dinteloord van 's morgens vroeg tot halverwege de middag allerlei activiteiten rondom de doorkomst van de Roparin aldaar.