Roparunteams op weg naar Parijs

STEENBERGEN – Bepakt, bezakt en vol goede moed zijn de Steenbergse Roparunteams Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners vanmorgen vertrokken naar Parijs, voor de start van de 25ste Roparun, de estafettetocht over meer dan 500 kilometer vanuit de Franse hoofdstad naar Rotterdam, die maandagmorgen in Steenbergen passeert.

Door Dik & Dun, team 80, is voor de 21ste keer van de partij en moet om 18.49 uur aan de start verschijnen. Voorzitter Iwan Damen verwacht op Tweede Pinksterdag omstreeks 8.30 uur in thuisbasis Steenbergen te arriveren.

,,We hebben een gemiddelde snelheid van 11.9 kilometer per uur opgegeven, maar gaan ervan uit dat we wel iets sneller zullen lopen. Kunnen we wat meer tijd nemen op de wissel- en rustpunten.’’ Het weer had van hem wel wat mooier gemogen. ,,De kou is best een aanslag op je spieren.’’

De meeste Roparunners zijn echter niet voor een kleintje vervaard en trotseren juist ook ongemakken in de wetenschap dat mensen met kanker, waaraan de opbrengst van de Roparun ten goede komt, het veel zwaarder hebben.

Eerste lustrum

De Stonemountain Runners, team 263, vieren niet alleen het zilveren jubileum van de Roparun mee, maar beleven zelf bovendien hun eerste lustrum. Voorzitter Jan Geers deed 25 jaar geleden met een team van Philip Morris ook al mee aan de eerste Roparun en was vervolgens, samen met Peter Suijkerbuijk, initiatiefnemer van het eerste Steenbergse team dat vanuit sv Diomedon meedeed aan de estafettetocht. Daaruit kwam later overigens weer Door Dik & Dun voort.

Voor de Stonemountain Runners klinkt om 19.15 uur vanavond het startschot in Parijs, zij verwachten een gemiddelde van 12.1 kilometer per uur aan te houden en maandag tussen 8.00 en 10.00 uur door te komen in Steenbergen.

Doorkomst

Ter gelegenheid van de doorkomst van de Roparun worden er van 5.00 uur ’s morgens tot 13.00 uur ’s middag weer volop activiteiten georganiseerd langs de route, waarbij de nadruk op de Oudlandsestraat en de Kaaistraat ligt. Het mag voor zich spreken dat de deelnemers hopen op een zo groot mogelijke publieke belangstelling, ter aanmoediging voor de laatste loodjes richting de finish op de Coolsingel in Parijs.