Roparunteams onderweg vanuit warm Parijs

STEENBERGEN – Vanuit een ‘drukkend warm’ Parijs zijn de Steenbergse teams, Stonemountain Runners en Door Dik & Dun, respectievelijk om 21.19 en 22.00 uur van start gegaan aan de Roparun 2014.

De Stonemountain Runners hebben opgegeven dat zij een tempo van 12,3 kilometer per uur aanhouden en hopen de estafetteloop van ruim 530 kilometr uiteindelijk iets sneller af te kunnen leggen.

Door Dik & Dun is vertrokken op een schema van 12,5 kilometer per uur. De beide Steenbergse teams begeven zich dus niet ver van elkaar op het parcours en de kans bestaat dan ook dat zij maandagochtend nagenoeg gelijktijdig doorkomen in Steenbergen en Dinteloord. Hoe laat zij hier precies arriveren, wordt pas later duidelijk, maar dat zal vermoedelijk tussen acht en negen uur zijn. Voorlopig begeven de Roparunners zich in het noorden van Frankrijk en hebben zij dus nog een lange weg voor de boeg.

Vanuit het kamp van de Stonemountain Runners, bij wie Helene Huigen als eerste loper van start ging, zijn in de beginfase geen bijzonderheden gemeld. Alles is onder controle bij de ploeg. Door Dik & Dun is met enige pech aan de Roparun begonnen, de cateringbus van dit team staat met stukken. Voor dit euvel wordt naarstig een oplossing gezocht. Voorzitter Leo Osseweijer beet trouwens zelf het spits af als loper en fietser bij Door Dik & Dun.