Roparunteams bezorgen goedkoper dan PostNL

STEENBERGEN – Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar een kerstpostactie t.b.v. de Roparun gehouden. Het belangrijkste van deze actie is dat een kerstgroet door deze bezorging extra geld op levert voor mensen met kanker. En dat terwijl de verzender maar 23 eurocent per kaart bespaart in vergelijking met een kerstpostzegel. Wie de actie wil steunen plakt geen geen postzegel op de kaart, maar deponeert het totale bedrag van de post (aantal kaarten x 0,50) in een aparte envelop in de speciale Roparun bus.

Van 6 december t/m 16 december 15.00 uur staan “brievenbussen” klaar (containers van Saver) op de inmiddels vertrouwde adressen. Deze zijn herkenbaar aan de logo’s van de Roparunteams Door Dik & Dun, ’t Lopend Vuurke en De Brabantse Wal. Hierin kunnen de kerstkaarten worden gepost.

Plaatsen waar post wordt bezorgd

De post wordt afgestempeld als ‘Roparun-post’. Leden en vrijwilligers van de organiserende Roparunteams bezorgen alle kerstpost in het weekend voor de kerstdagen in Bergen op Zoom, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen, Welberg, De Heen, Kruisland, Lepelstraat en Halsteren.  Voor meer informatie zie ook de websites van de bezorgende roparunteams www.runningteamdebrabantsewal.com, www.lopendvuurke.nl en www.dikendunroparun.nl

Voorwaarden

Een aantal voorwaarden voor bezorging: De poststukken mogen maximaal het formaat A5 zijn; Er kan geen post bezorgd worden voor postbusnummers; De bezorging is enkel binnen grenzen van bovengenoemde plaatsen en bedrijven met grote hoeveelheden post voor betreffende plaatsen, kunnen contact opnemen met de betreffende teams.

De postbussen

De bussen staan in onder meer in Steenbergen bij Albert Heijn, Jumbo, Hema en Meesters groenten, op Welberg bij Basisschool Pius X, in Dinteloord bij Albert Heijn, in Nieuw-Vossemeer bij Kapsalon Bij Marieke en De Vossemeren en in Kruisland bij Siemburg en Supermarkt COOP.