Roparunners ondanks natte nacht vol goede moed

STEENBERGEN – Evenals in Steenbergen en omgeving, konden de Roparunners vannacht het bijzondere schouwspel zien van de bliksem achter de wolken, waaruit voor de deelnemers aan de estafetteloop helaas ook de nodige regen viel. Van invloed op de stemming binnen de Stonemountain Runners en Door Dik & Dun zijn de weersomstandigheden echter niet. De Steenbergse teams gaan bovendien als een speer en lopen voor op schema.

De eerste nacht van de Roparun zit erop. De Stonemountain Runners hebben er zo’n 160 kilometer opzitten. Het tempo van team 263 ligt op 13.24 kilometer per uur, bijna een kilometer sneller dan zij op voorhand hadden verwacht. Ook al is er nog een lange weg te gaan, beter nu alvast wat tijd gewonnen dan verloren.

Bij Door Dik & Dun geeft de teller 12.65 kilometer in het uur aan en ook dat ligt boven het opgegeven gemiddelde van in hun geval 12.5. Door Dik & Dun ging gisteravond in Parijs een kleine drie kwartier na de Stonemountain Runners van start en heeft ondertussen zo’n 145 kilometer afgelegd. Langzaam maar zeker naderen de Steenbergse ploegen de Belgische grens.

De problemen met de cateringbus van Door Dik & Dun zijn in het begin van de nacht nog opgelost, dus vanmorgen konden de teamleden aanschuiven voor eieren met spek en zulk krachtvoer is uiteraard geen overbodige luxe gezien de inspanningen die geleverd moet worden. En ook een goede massage doet na een shift van vier uur lopen en/of fietsen wonderen, hetzelfde geldt voor een dutje, ook al is het op een veldbed.