Roparun werpt z’n schaduw vooruit

STEENBERGEN – Vooruitlopend op de 25ste editie van de Roparun met Pinksteren, zijn (oud-)bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Roparun dit weekeinde zelf de uitdaging aangegaan om de estafettetocht van Parijs naar Rotterdam te volbrengen. Rond de klok van tien uur kwamen ze door in Steenbergen.

Ter hoogte van de Kladde werden de lopers en de fietsers opgewacht door meerdere leden van de Steenbergse Roparunteams Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners, die het stichtingsteam vergezelden tot en met de doorkomst bij café De Fles aan de Molenweg in Steenbergen.

Daar hadden zich nog meer plaatselijke Roparunners en vrijwilligers van zowel de doorkomstwerkgroep als de Stichting Roparun verzameld, om de deelnemers van de Pre Roparun een gastvrij onthaal te bieden en een hart onder de riem te steken voor de ‘laatste loodjes’ richting Rotterdam. En dat werd zeer op prijs gesteld door de ‘passanten’. ,,Echt helemaal geweldig,’’ reageerde één van de lopers, die sinds vorig jaar als vrijwilliger bij het evenement betrokken is.

De finishlijn van de Pre Roparun is vandaag overigens niet getrokken op de Coolsingel, maar bij het Daniel den Hoed-ziekenhuis, het eerste goede doel dat 25 jaar geleden werd gesteund vanuit de opbrengst van de Roparun.

De zilveren jubileumeditie van de Roparun gaat zich voltrekken van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei aanstaande. Op Tweede Pinksterdag is de traditionele doorkomst in Steenbergen en Dinteloord. ,,We zijn volop bezig met de voorbereidingen,’’ vertelde voorzitter Annemarie van Keijzerswaard van de Steenbergse doorkomstwerkgroep.

Particulieren, verenigingen, muzikanten en bedrijven die hun steentje willen bijdragen kunnen haar voor nadere informatie bereiken via 06-82530537 of roparunstb@gmail.com