‘Roparun’ verrast Harry Veenstra

STEENBERGEN – Wat een ‘gewone’ informatieavond over de Roparun had moeten worden, werd een grote verrassing voor Harry Veenstra. Buiten zijn medeweten om was bedacht dat de Steenbergenaar, die al 23 jaar betrokken is bij de sponsorloop, het verdiende om eens flink in het zonnetje gezet te worden. Met een speciaal optreden van Duo Luizter en een beeldje van het ‘Roperunnertje’ was de verrassing meer dan geslaagd.

Veenstra’s betrokkenheid bij de ‘Roparun’ begon bij de lokale omroep waarvoor hij jarenlang verslag deed van het evenement. Met de eeuwwisseling veranderde zijn rol en werd hij mede-organisator van de loop.

Het optreden van Duo Luizter waarin de geschiedenis en beleving van de Roparun  prachtig werd vertolkt, was een emotioneel moment voor Veenstra: “Je denkt toch altijd terug aan momenten in je leven die met die ziekte te maken hebben.”

Ook aanstaand Pinksterweekend is hij er weer bij op het podium in de Oudlandsestraat. Samen met speaker Leon Geers haalt hij de lopers binnen. Als een oud radio-man zorgt hij ervoor dat de mensen aan de kant van informatie worden voorzien.

Foto’s: Mark Koenraadt©Steenbergse Courant