Roparun vandaag van start

STEENBERGEN  /DINTELOORD / PARIJS – Vandaag valt in Parijs het startschot voor de Roparun. Dat schot wordt gelost door Nelli Cooman. Ook in Hamburg wordt zo’n schot gelost, hier haalt Sylvie Meis de trekker over. Vervolgens lopen 321 teams de Roparun om op maandag – 2e Prinksterdag – in Rotterdam op de Coolsingel te eindigen. Onder hen ook 3 teams uit de gemeente Steenbergen: Door Dik en Dun, Stone Mountain Runners en Dintelstampers.

Deze teams hopen – wanneer ze hun woonplaatsen passeren – op de aandacht en aanmoediging van veel publiek. Dat moet daarvoor maandagochtend overigens wel vroeg uit de veren, want de doorkomst wordt verwacht tussen zes en zeven uur ’s ochtends.

Dintelstampers

Dintelstampers vertrekken als eerste in Parijs. Hun start is zaterdag om 13:38 uur. De Dinteloorders (en lopers uit Stampersgat) verwachten maandagochtend rond half zeven door Dinteloord te komen.

Stone Mountain Runners

Om 17:12 uur gaan de Stone Mountain Runners in de Franse hoofdstad van start. Hun verwachte doorkomst via de Oudlandsestraat wordt op 2e Pinksterdag tussen 6:30 en 7:00 uur verwacht. In de Van Gaverenlaan hebben deze runners een speciaal aanmoedigingspunt.

Door Dik en Dun

Om 18:18 uur krijgt het team Door Dik en Dun het startsignaal. Zij verwachten maandagochtend om 7:45 uur door de Oudlandsestraat te trekken.

Hoewel er in Steenbergen geen officieel ontvangstcomité actief is, hopen de lopers wel dat het enthousiaste publiek van vorige jaren ook deze keer de weg naar de Oudlandsestraat en de Van Gaverenlaan weet te vinden. Want hoewel het grootste gedeelte van de run dan achter de rug is, doen de aanmoedigingen de lopers veel goed.

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de Dinteloorders. De aanmoedigingen daar geven extra kracht voor de laatste dik vijftig kilometer naar Rotterdam.

Dit alles om geld bijeen te krijgen voor hulp aan mensen met kanker. In de afgelopen 25 edities is al meer dan 75 miljoen opgehaald. Deze 26e editie zal daar weer de nodige euro’s aan toevoegen.

Foto's: de Roparunners hopen ook dit jaar op een feestelijk onthaal in Steenbergen op weg naar de Coolsingel in Rotterdam. Vorig jaar waren de aanmoedigingen heel bemoedigend.