Roparun: het vertrek richting Parijs

Steenbergen – Rond de klok van 6.00 uur zijn vanmorgen de Roparunteams Door Dik & Dun en de Stone Mountain Runners vertrokken richting Parijs. De dagen voor vertrek waren de teamleden al druk in de weer om alles klaar te maken. 

Ineke Herselman speelt hier al jaren een grote rol in voor de Stone Mountain Runners. Donderdagmiddag heeft zij samen met kok Betty van Tante Louise 50 warme maaltijden voorbereid in de keuken van De Nieuwe Haven in Dinteloord. Daarnaast is zij langs verschillende sponsoren gegaan om boodschappen op te halen voor dit weekend. ‘Ook dit jaar maken we weer dankbaar gebruik van een vrachtwagen van Unipak. Helaas is dit wel het laatste jaar dat een vrachtwagen van hen meegaat’ geeft Ineke aan. ‘We zullen dit jaar op zoek gaan naar een oplossing’.

Het team Door Dik & Dun heeft alle voertuigen vol geladen op het terrein van kwekerij Van Adrichem aan de Westlandse Langeweg. Men maakt net als De Dintelstampers gebruik van een cateringwagen, touringcar en een bus voor de lopers. Teamlid Monique Muijs-Buckens vrijdagmiddag: ‘De bouwploeg is druk bezig met het in orde maken van de cateringwagen en reclame van de sponsoren op de voertuigen te plakken. De planning is om zaterdagmorgen om 5.00 uur te verzamelen en om 6.00 uur richting Parijs te vertrekken’.

De Dintelstampers hebben de eerste koffiepauze er al op zitten met een heerlijke appelflap van Het Bakhuys. De volgende stop wordt de startlocatie van de Roparun. 

Foto 1: Ineke Herselman bereidt de maaltijden voor 
Foto 2: Brood wordt opgehaald bij Bakhuys Steenbergen
Foto 3: De Stone Mountain Runners laden vrachtwagen
Foto 4: Teamfoto vanmorgen bij vertrek

Foto 5: De Bouwploeg van Door Dik & Dun
Foto 6: Fietsen staan klaar inclusief mascotte 
Foto 7: Teamfoto vanmorgen bij vertrek

Tekst: Michelle Douw. Foto's: privéfoto's van de teams