Roparun editie 2021 wordt dit keer Roparun NL

STEENBERGEN – De komende editie van de Roparun vertrekt komend jaar niet vanuit Parijs of vanuit Hamburg/Bremen maar zal in zijn geheel in Nederland plaatsvinden. In 2021 wordt vanwege corona gestart in het Limburgse Landgraaf en gefinisht in Rotterdam. Dit alles in het Pinksterweekend van 22 tot 24 mei.

Of de run door de gemeente Steenbergen komt blijft vooralsnog een groot vraagteken. De routes die zullen worden afgelegd moeten nog worden vastgesteld en de kans is zeker aanwezig dat de route niet door onze gemeente zal gaan. Dat zou opnieuw een teleurstelling zijn voor de vier Roparunteams die vanuit de gemeente Steenbergen deelnemen. De Roparun 2020 werd vanwege de risico’s rond corona geheel afgelast en de doortocht op Tweede Pinksterdag door Steenbergen en Dinteloord kwam te vervallen.

Toch nog twee miljoen

Ook al ging de Roparun dit jaar niet door, de teams brachten desondanks toch nog een bedrag van ruim twee miljoen euro bijeen. Met het binnenkomende geld steunt Roparun projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Roparun-directeur Wiljan  Vloet: “Die mensen en die projecten verdienen ook de komende jaren onze steun. Daarom zetten we alles op alles om de Roparun in 2021 door te laten gaan in welke vorm dan ook. We rekenen daarbij op onze teams, die vaak al jaren deelnemen. Ik doe een beroep op de mensen in het land om de teams te steunen bij hun acties. Het zijn voor iedereen lastige tijden, maar juist nu moeten we óók goede doelen overeind houden.”

Foto: Het is maar de vraag of de Roparun de gemeente Steenbergen op Tweede dag nog aandoet. De definitieve routes moeten nog worden uitgestippeld, dus een definitief ‘Nee’ is er nog niet.

Archieffoto Steenbergse Courant: © Thomas Weezenbeek

Beelden bij dit artikel