Rondvaart Waterpoort oogst enthousiaste reacties van deelnemers

DINTELOORD/STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen biedt veel aantrekkelijke recreatiemogelijkheden. Ruime polders waar het heerlijk fietsen en wandelen is met diverse wandel- en fietsroutes. En een werkelijk prachtige waterrijke omgeving. Met naast de Mark en de Vliet ook het indrukwekkende Volkerak. Het zijn uitstekende ingrediënten voor een bijzonder dagje uit. Deelnemers aan de vaartocht op het schip Waterpoort dat dagelijks rondvaarten verzorgt over deze wateren zijn bijzonder enthousiast.

Het schip Waterpoort van Waterpoort Rondvaarten verzorgt hier de aantrekkelijke rondvaarten en biedt per tocht ruimte aan maar liefst 75 personen. Fietsers kunnen hun tweewieler aan boord meenemen en doordat de vaartocht langs vijf opstapplaatsen gaat, is het voor hen mogelijk om een deel van de tocht mee te varen en vanuit deze opstapplaatsen verder te fietsen. De mogelijkheid om slechts een deel van de vaarronde mee te maken hebben wandelaars en andere passagiers vanzelfsprekend ook.

Wie kiest voor een complete vaartocht geniet een hele dag op het water. De Waterpoort beschikt over een gezellige bar met een ruime salon. Op het bovendek kunnen de passagiers heerlijk uitwaaien en staan ze direct in contact met het weidse water.

De vijf opstapplaatsen

De vaartocht begint bij Jachthaven Waterkant, aan de Sasdijk in Dinteloord. Hier is de opstapplaats links van Brasserie Overslag. Vertrektijden om 10:15 uur en om 14:40 uur.

Van hieruit koerst de Waterpoort naar Jachtcentrum Dintelmond, gelegen aan de Markweg Zuid in Heijningen.

Vertrektijden om 10:45 uur en om 15:00 uur.

Vervolgens wordt aangemeerd in de Haven van Ooltgensplaat, aan de zuidkant van het havenkanaal, net binnen de keersluis. Vertrektijden zijn hier om 11:20 en 15:45 uur. De Waterpoort vertrekt dan richting de Galathese Haven aan de Mariadijk in Ooltgensplaat, die het vierde opstappunt herbergt. Vertrektijden om 12:15 en 16:40 uur.

De Sluis van het pittoreske Beneden Sas vormt het vijfde opstappunt. Hier meert het schip aan bij de buitenkant van de sluis achter de bunker (Bunkertrap). De vertrektijden zijn hier 13:15 en 17:40 uur.

En er zijn nog meer mogelijkheden

Naast deelname aan de vaartocht is het mogelijk om het hele schip af te huren. Bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeest, een teambuilding dag of voor een familiefeest.

Gegevens over de vaartocht, de opstapplaatsen en alle mogelijkheden die het schip Waterpoort biedt zijn te vinden op de website: www.waterpoort-rondvaarten.nl. Ook reserveren is via deze website mogelijk.