Roffelroute voert fietsers door Brabantse natuur

KRUISLAND – Aanstaande zondag 6 augustus staat de jaarlijkse Roffelroute voor de deur van ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel in Kruisland. Het is alweer de negentiende keer dat de jaarlijkse fietstocht wordt verreden. De oriëntatierit voert langs de prachtige Brabantse natuur waarbij de mooiste plekjes zijn uitgezocht.

Elk jaar doet een groot aantal vaste deelnemers mee, wel een bewijs voor de kwaliteit van de rit. De totale lengte is ongeveer 34 km, een ideale afstand om te fietsen met het gehele gezin. Onderweg is er voldoende gelegenheid tot pauzeren.

Starten kan al vanaf 10.00 uur. De inschrijving sluit om 15.00 uur waarna de tocht nog tot 17.00 uur voltooid mag worden. Deelnemers betalen € 2,- per persoon. Sowieso al een klein bedrag waar men bovendien het museum gratis voor mag bezichtigen.

Om het spannend te houden zijn er een paar eenvoudige vragen bedacht die tijdens het rijden van de Roffelroute beantwoord kunnen worden. Bij goede beantwoording maakt men kans op de Roffelroutebokaal.

Voor verdere inlichtingen: (0167) 532771.