Rode Vuelta-stier vestigt extra aandacht op aankondiging

DINTELOORD – De oproep die gemeente Steenbergen enkele maanden geleden aan de vooravond van de Koos Moerenhout Classic deed, om initiatiefnemers vanuit het verenigingsleven en individuele inwoners opgang te krijgen voor het feest dat de doorkomst van deze ronde moet omlijsten, heeft een eerste zichtbare vrucht afgeworpen. Bij de Dinteloordse rotonde vestigt sinds vanochtend de rode Vueltastier van Bouwclub De Leuttrappers extra aandacht op het spandoek dat daar geplaatst is en dat de doorkomst van de ronde van Spanje op zondag 16 augustus 2020 aankondigt.

De ludieke actie van De Leuttrappers is niet voor niets vandaag – vrijdag 16 augustus 2019 – gepland. Exact een jaar namelijk voordat deze ronde de gemeente Steenbergen doorkruist.

“Ik ben echt blij met deze actie. En ik hoop dat het komende jaar nog veel meer initiatieven worden genomen. Want van de doorkomst van Vuelta2020 willen we graag een heel bijzonder feest maken. Daarbij hopen we zoveel mogelijk mensen te betrekken. Van hen moeten de initiatieven namelijk komen. Als gemeente zullen we deze graag ondersteunen”, zo vertelde wethouder Esther Prent.

Samen met voormalig wielercoryfee Bart van Est onthulde zij vervolgens het aankondigingsdoek. Bart van Est is werkzaam bij de gemeente Steenbergen en hij is de contactpersoon naar de inwoners en het verenigingsleven. Dat is een goede keuze, want de oud-wereldkampioen 100 kilometer heeft zijn sporen in de wielersport ruim verdiend en beschikt over veel praktische kennis.

Wielerfanaat

Tonny de Wit van Bouwclub De Leuttrappers nam binnen haar club het initiatief voor de actie met de Vuelta stier. “Ik ben helemaal fanaat van het wielrennen. Daarom vind ik dit super en ben ik echt blij deze Spaanse wielerronde ook door onze gemeente komt. En ja, ik besef dat dit in een zucht kan gaan. Daarom is het zo goed om er een feest rond te bouwen. Haar idee werd omarmd door onder meer haar bouwclubgenoten Jakko de Wit, Roxanne van Buuren en Will de Vries. Zij gingen met de wethouder en gemeentelijk kartrekker Bart van Est graag op de foto.

Schouders eronder

Aanwezig waren ook Hans Bolluyt (De Buitelstee) en Robbert-Jan Timmermans (Thuis!). “Ook wij zullen met andere ondernemers hier op Dinteloord onze schouders onder het feest rond de Vuelta zetten”, aldus het tweetal. “We hebben al een toezegging van fietsclub CCD (Cycle Club Dinteloord). Die gaan dit volledig ondersteunen. En we hopen nog veel meer inwoners en verenigingen te betrekken. Daarbij hebben we al wat ideeën. We willen er een heel ‘fietsweekend’ van maken. En denken aan bijvoorbeeld een wielerronde op zaterdag en een toertocht op zondagochtend. Maar ook aan een feest accommodatie bij de rotonde. Hier kan de Vuelta dan zowel live als via grote schermen worden gevolgd. Dit zijn eerste ideeën, een daadwerkelijk programma volgt”.

Graag routewijziging

Ook Bart van Est heeft persoonlijke ideeën. Als het aan hem ligt krijgt hij de Vuelta-organisatie zo ver dat er iets wordt afgeweken van de op dit moment geplande route. “Die loopt vanuit Dinteloord over de rondweg bij Steenbergen. Het zou mooi zijn wanneer deze bij de afrit van de Welberg via de Molenweg zou lopen. Langs accommodaties als sportcentrum De Knotwilg, het R@velijn en het Floraplein. Daar kunnen dan tal van activiteiten plaatsvinden. Ideaal!”, zo oppert Bart van Est.

Kom maar op met ideeën

En zo zullen er wellicht nog heel wat ideeën en initiatieven volgen. Wie plannen heeft kan ze bijvoorbeeld via vuelta2020@gemeente-steenbergen.nl ventileren.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl