Rode loper ligt klaar voor alle Strienestadse artiesten

STEENBERGEN – Eén grote show moet het de komende weken gaan worden in Strienestad, waar het carnavalsfeest van 2014 – onder het motto “Kèk ’s wa d’n artieste! – op zaterdag 8 februari losbarst met het traditionele Snorrebal, waarbij in ieder geval het nieuwe carnavalslied de revue passeert. Zondag 9 februari mogen ook alle bietboerkes en meerminnekes weer aan de bak, dan staat het Snorrekusbal op het programma, met de verkiezing van drie nieuwe leden voor het jeugdgevolg.

Foto: Prins Strienius V en zijn gevolg, met de jubilarissen Nar Wiedus en de Deftige Flodder, hebben de smaak van het artiest zijn al helemaal te maken.

Achter de schermen hebben de medewerkers van de Stichting Karnaval Steenbergen de voorbije maanden de handen weer flink uit de mouwen gestoken, om voor alle doelgroepen in de Strienestadse samenleving een carnavalsviering van jewelste op poten te zetten.

Ook de huis aan huis-collecte heeft inmiddels plaatsgevonden; nodig om alle activiteiten te kunnen bekostigen. Inkomsten haalt de SKS ook uit haar vele sponsors, adverteerders van de carnavalskrant (de Leutige Flodder, die dit weekeinde in de bus valt), gemeentelijke subsidie en niet te vergeten de donateurs, die donderdag 6 februari bij D’n Overkant hun jaarlijkse h’Opsteker mogen komen halen.

Nar Wiedus & De Bietels

Prins Strienius V (Dennis Vermeulen), Nar Wiedus (Wietse Visser), Jan Oorlog (Toine Loos), de Deftige Flodder (Barry van Leeuwen) en de nieuwe Mussenkoning (Martin den Broeder) staan ondertussen te trappelen van ongeduld om het podium te beklimmen en het startsein te geven voor een n’Artiestegaola dat zijn weerga niet kent.

Het 11-jarig jubileum van Nar Wiedus en de Deftige Flodder (voor wie het zijn laatste optreden wordt) geeft nog eens extra cachet aan de doorlopende voorstelling, die dus zaterdag 8 februari begint met het Snorrebal bij Gebouw J, oftewel zaal De Joosse in de Kaaistraat, aanvang 20.11 uur. Niet alleen het gevolg, maar ook de dweilbandjes gaan daar natuurlijk hun kunsten vertonen, en rond de klok van elf uur staat de presentatie van het nieuwe Strienestadse carnavalslied gepland: een kraker van Nar Wiedus & De Bietels, dus dat belooft een regelrechte hit te worden. De cd gaat na de première meteen in de verkoop. En, zoals te doen gebruikelijk, maken de dragers van de leutigste snorren kans op een prijs.

Nieuw Prinsje, Deftig Floddertje en Jantje Oorlog

Ook op het Snorrekusbal, dat zondag 9 februari om 13.11 uur begint en zich eveneens bij De Joosse voltrekt, zal het nieuwe carnavalslied met stip op nummer één staan. Deze middag staan alle bietboerkes en meerminnekes in de spotlights en die zullen met name gericht zijn op de kandidaatjes voor de verkiezing van een nieuw Prinsje, Deftig Floddertje en Jantje Oorlog. Zij kunnen de show echter niet stelen zonder de aanmoedigingen van het grote publiek.

Ook bij het Snorrekusbal komen de leutigste snorren in aanmerking voor een prijs en dat geldt tevens voor de mooiste kleurplaten (inleveren tot 14.30 uur). De ‘grande finale’ van het Snorrekusbal volgt omstreeks half vijf, met de bekendmaking van het complete jeugdgevolg, waarin voor het tweede en laatste jaar sowieso Narreke Djerrel Bax, Leutvrouwke Eva Heshof en Mussenkoninkje Sieb Martens ‘acteren’.

Vernieuwde website

Kinderen uit de groepen 5 t/m 7 van de basisschool (mits woonachtig in Steenbergen, Welberg of De Heen) kunnen meedoen aan de verkiezing. Op alle basisscholen in voornoemde kernen zijn onlangs inschrijfformulieren uitgedeeld, maar aanmelden is ook mogelijk via het digitale formulier op de net helemaal vernieuwde website van de SKS: http://www.sks-steenbergen.nl, waarop onder meer ook de kleurplaat is te vinden, evenals het volledige scholenproject van de stichting.

Voor nadere informatie over bovenstaande activiteit(en) en carnaval in Strienestad: http://www.sks-steenbergen.nlhttp://www.facebook.com/SKSSteenbergen