Rode lampjes en rode oortjes bij klucht door ‘de Vrolijke Spelers’

STEENBERGEN – Ze speelden maar liefst drie keer tijdens dit weekend, de leden van ‘de Vrolijke Spelers’. Drie keer een volle zaal, drie keer een succes. De klucht ‘Boerenbont én Rode Lampjes’ bracht alles wat je van een klucht mag verwachten. Veel deuren die open en dicht gaan, maar vooral veel hilariteit.

Elk jaar geven ‘de Vrolijke Spelers’ een aantal optredens in Myra Ceti. Elk jaar zat de zaal drie keer vol. Dit jaar speelde de toneelvereniging de klucht “Boerenbont en Rode Lampjes”. De klucht vertelt een pikant verhaal. Een verhaal wat je in eerste instantie niet zou verwachten bij een ouderentoneelclub. Een verhaal over een boerenzoon die een kamer huurt in een bordeel. Waarin Dolly en Betty, die gekleed in netkousen en tijgerprint van het ene in het andere probleem terecht komen. De scenes staan bol van grappen, soms “bijna” dubbelzinnig, maar altijd vol humor. Ria Augustijn genoot van haar rol als prostituee. “Het maakt mij niet uit, die zwarte krullen en kort jurkje. Zodra ik het toneel opstap zit ik in mijn rol.” “En ze speelt haar rol uitstekend!” vertelt haar kleinzoon Oscar, die ook toneel speelt, vol trots.

Het is hilarisch. Erg knap gespeeld

De klucht werd gespeeld in drie bedrijven. Tijdens de pauzes genoot het publiek van een lekker drankje in de sfeervolle foyer van Myra Ceti. De kritieken waren lovend. “Het is hilarisch. Er gebeurt van alles op het toneel” zeggen bezoekers Ad en Kees. “Knap hoor!” vult een vrouwelijke bezoekster aan. “Ze zijn toch al wat ouder. Ze spelen heel goed, al die tekst die ze moeten leren! Ik heb een heerlijke avond.” Na veel drukte op het toneel, deuren waar spelers in- en uitlopen. Mensen die elkaar eigenlijk niet mogen zien én heel veel misvattingen komt het tot een uitbarsting tussen Hendrik en zijn schoonmoeder. Uiteindelijk  komt natuurlijk alles goed. Vinden Hendrik en ‘zijn Claartje’ elkaar en lacht het geluk zelfs Clara’s moeder toe. Aan het einde van de zeer geslaagde avond werden alle spelers voorgesteld aan het publiek. Harry Augustijn, Hendrik in het stuk, kondigde elke speler op zeer eigen wijze aan. Een stukje cabaret uit de losse pols. Hij dankte regisseuse Ineke Lindeman, Claartje, in het bijzonder voor al haar werk en eindigde met een dringend verzoek. “We willen graag elk jaar een nieuw stuk opvoeren. Maar daar hebben we mensen voor nodig. Zowel vóór als achter de schermen. Dus wie zin heeft om mee te doen, bel of kom een keertje langs, we zouden er erg blij mee zijn.” Is het wat voor u? Bel Harry Augustijn 06 54 27 28 34.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl