Ridders en Prinsessen maken Strienestads Kinderbal tot een Feestbal

STEENBERGEN – Zaterdagmiddag 23 februari, organiseerde Stichting Karnaval Steenbergen het Gròòt Strienestads Kinderbal in zaal De Joosse aan de Kaaistraat. Deze carnavalsmiddag voor de allerjongste leutvierders – van 0 tot 8 jaar – stond geheel in het teken van ‘Ridders en Prinsessen’.

Kinderbal

Vanaf 14 uur was er de inloop en langzaam druppelden ongeveer 50 vrolijk uitgedoste kinderen en hun ouders binnen in zaal De Joosse. Alles wees er vanaf het begin op dat hier iets Gróóts ging gebeuren.

Namens de SKS houdt Joost van der Zande zich speciaal bezig met de doelgroep kinderen en hij geeft aan: “Kinderen van Strienestad en omgeving zijn opgeroepen om zich te hullen in hun mooiste ridderpak of prinsessenjurk en samen met hun ouders of begeleiders, broertjes, zusjes, vriendjes en bekenden naar zaal De Joosse te komen. Daar kunnen ze carnaval vieren met Prins Strienius V, Nar Boowke en alle andere leden van het groot gevolg en het jeugdgevolg.

Organisatie

Stichting Karnavel Steenbergen organiseert o.a. feesten voor een aantal doelgroepen, zo waren er het ‘Ouderenbal’ en ook het “Kanjerbal’. Het Kanjerbal wordt georganiseerd voor onze medemensen met een geestelijke beperking en natuurlijk hun begeleiders, ook daar is het altijd Gróót Bal. Maar er wordt bijvoorbeeld ook een Peuter/kleutervoorstelling op stapel gezet. Die was afgelopen vrijdagochtend en werd door de kinderen en hun begeleiders bijzonder gewaardeerd. Het is fijn om zo iedereen erbij te betrekken. Dat geeft saamhorigheid.

Muzikale en Feestelijke omlijsting

De jongste dweilband van Strienestad ‘Blaos Mar Raok’ zorgt bij De Joosse samen met een dj voor gezellige muziek. Alle kinderen kunnen op de foto met een echte prinses en ridder, ze kunnen worden geschminkt en er kan worden geknutseld, gedanst en gefeest. En dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Met ongeveer 150 kinderen en ouders en organisatoren was de zaal goed gevuld en werd het een prachtig sprookjesfeest.

Tekst en foto's: Jan Koopman © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl