Reünie voor Mulo-leerlingen, 50 jaar na dato

STEENBERGEN – Vijftig jaar geleden begonnen, onder anderen, Ineke van Middendorp-Léautaud en Jeanne van Bergen-Delhez aan hun middelbare schooltijd, op de toenmalige Petrus Canisius Mulo (later Mavo) in Steenbergen. Een mooi moment om met oud-klasgenoten uit die tijd herinneringen op te halen, vinden de twee vrouwen, die al vriendinnen zijn sinds ze samen op de kleuterschool in de Rozemarijnstraat en vervolgens de Ram van Hagedoornstraat zaten.

Jeanne van Bergen-Delhez woonde de afgelopen 42 jaar niet in Steenbergen, maar is hier kort geleden weer teruggekeerd. Ineke van Middendorp-Léautaud bleef de plaats waar ze geboren en getogen is altijd trouw. Waar hun klasgenoten van weleer allemaal precies zijn gebleven en hoe het hen na de Mulo is vergaan, dat moet blijken tijdens de reünie, die gepland staat op 1 oktober. ,,We hebben al de nodige namen en adressen achterhaald, maar nog lang niet van iedereen. We zijn in 1966 met veertig tot vijftig leerlingen, verdeeld over twee klassen, begonnen. Daarvan zijn er helaas ook al een aantal overleden, weten we. Dus willen we nu zeker niet langer meer wachten met deze reünie.’’

Klassenfoto

Ineke en Jeanne roepen zowel alle leerlingen uit dat eerste jaar op om zich te melden, maar de uitnodiging richt zich ook op iedereen die, net als zij, op 1 juni 1970 eindexamen heeft gedaan op de Steenbergse Mulo. ,,We hebben helaas geen klassenfoto en kunnen ons ook niet herinneren dat die toen gemaakt werden, maar als iemand die wél heeft, willen we die natuurlijk heel graag zien, en gebruiken ten bate van de reünie.

Namen van leraren uit hun middelbare schooltijd die Ineke en Jeanne zich nog goed herinneren zijn o.a. die van meneer Van Nijnatten, Schouteren, Gladdines, De Klerk, Mouws, Muijs, Van Rietschoten, en niet te vergeten directeur Boot.

Wie zich wil aanmelden voor de reünie (vóór 15 mei) en/of de organisatoren aan nadere gegevens kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen via bergen.delhez@gmail.com (06-20983879) of famvanmiddendorp@hotmail.com (0167) 566101.

Foto: Jeanne van Bergen-Delhez (links) en Ineke van Middendorp-Léautaud hopen later dit jaar zoveel mogelijk van hun vroegere klasgenoten weer te ontmoeten, met wie zij in 1966 aan hun middelbare schooltijd begonnen op de Mulo in Steenbergen.