Reünie van De Zonnestraaltjes en The Moonlights

KRUISLAND – Een waar feest van herkenning was het gisteravond bij de reünie van de vroegere mini- en majorettevereniging in Kruisland. Ruim vijftig oud-leden kwamen hiervoor naar De Commerce, sommigen hadden elkaar tot wel dertig jaar geleden voor het laatst gezien.

Foto’s, plakboeken, filmmateriaal en gewonnen bekers uit ‘die goeie ouwe tijd’ konden worden bezichtigd door de reüniegangers, om het ophalen van de herinneringen – voor zover nodig – te bevorderen.

Precies 40 jaar geleden zag de minirettevereniging De Zonnestraaltjes het levenslicht, met Marja van den Beemd als leidster van de groep en niet minder dan 42 meisjes als lid van het gezelschap, dat mede werd opgericht om de plaatselijke harmonie weer wat aantrekkelijker te maken voor de jeugd. Naarmate de minirettes groter groeiden, werden zij vanzelf majorettes, die onder de naam The Moonlights verder gingen, waarna er overigens ook weer nieuwe Zonnestraaltjes kwamen.

Met zelf bedachte shows, behaalden de Kruislandse ‘twirlgirls’ vele prijzen op concoursen waaraan zij meededen. Een grote groep meisjes bleef wel tien jaar aan de vereniging verbonden. Er viel gisteravond dus meer dan genoeg te bespreken en dat gebeurde, net als vroeger, in een uitstekende sfeer.

Foto’s Rob Rijshouwer