Rennertjes laten zich jubileumontbijt goed smaken

STEENBERGEN – Voor het jubileumboek over 45 jaar Kleine Tour dat in de maak is, werd vanochtend vroeg op het Floraplein een unieke foto gemaakt met alle rennertjes, die samen het getal 45 vormden. Dat gebeurde na het gezamenlijke ontbijt dat zij ter gelegenheid van het negende lustrum kregen voorgeschoteld, voordat zij in de Acacialaan aan de sprint begonnen.

Stichting Kleine Tour Steenbergen heeft er bewust voor gekozen om in het jubileumboek ook de ronde van dit jaar nog mee te nemen, zodoende verschijnt het naslagwerk pas later.

Belangstellenden kunnen het bij inschrijving bestellen en moeten hiervoor de website van de organisatie goed in de gaten houden, vertelde voorzitter Wim Roovers gisteravond bij de officiële opening van het jarige evenement, dat vandaag z’n tweede dag beleeft.

Na de sprint vertrekt de kleurrijke karavaan voor de eerste etappe naar Welberg, Moerstraten, Wouw, Wouwse Plantage, Essen, Nispen, Roosendaal, Kruisland en via Welberg arriveert de stoet even na half vijf weer in Steenbergen. Om 19.30 uur vanavond is de prijsuitreiking op de Markt.

Kijk op… rugnummer 45

KijkopSteenbergen.nl zoomt elke dag in op een rennertje uit de Tour-karavaan met een special rugnummer. In de eerste aflevering Sjoerd van Dijk van Jolanda’s Pedicure Salon. Hij rijdt deze week in de rondte met het jubilerende rugnummer 45.

Sjoerd is 10 jaar, doet voor de tweede keer mee aan de Kleine Tour en geniet met volle teugen van het evenement. ,,Vooral het team is zeer gezellig,’’ vertelt hij desgevraagd.

Na de zomervakantie gaat Sjoerd naar groep 7 van de Maria Regina. Naast fietsen is hij dol op zwemmen. Een echt favoriete onderdeel in de Kleine Tour heeft hij niet, maar een sprintje trekken kan hij aardig. Hij heeft er nog net geen slapeloze nachten van, maar het kegeltjes rijden gaat minder. ,,Dat is te lastig met een fiets met te dikke banden.’’

Bekijk het volledige fotoalbum van de Kleine Tour 2014 via:

http://www.kijkopsteenbergen.nl/fotoalbums/kleine-tour-2014

Een film van de officiële opening is te zien via:

https://www.youtube.com/watch?v=AoRzJr2mUBg&feature=youtu.be

Voor meer informatie:

http://www.kleinetour.nl/