Rennertjes Kleine Tour warmen op voor de tijdrit

STEENBERGEN – Vandaag vertrekt de karavaan van de Kleine Tour Steenbergen om 10:00 uur vanaf de Oudlandsestraat. Het gaat richting De Heen, St Philipsland, Oud-Vossemeer, Tholen, Halsteren en Lepelstraat. Rond 14:50 wordt de tour weer in Steenbergen terug verwacht. De rit is een opwarmer voor de spectaculaire tijdrit die vanavond om 18:00 uur in het centrum van Steenbergen wordt verreden.

Gisterochtend vond in de Oudlandsestraat de eerste behendigheidswedstrijd van deze tour plaats. Daarbij legden de rennertjes een parcours af en manoeuvreerden ze tussen kegels, ballen, palen en over de wip. Na deze wedstrijd vertrok de karavaan richting Dinteloord, Heijningen, Willemstad, Oude Molen, Fijnaart en Stampersgat. In dit dorp werd gerust en genoten de deelnemers van een smakelijke barbecue. De sfeer was opperbest.

Gisteravond werden de uitslagen van de behendigheidsrit bekend gemaakt.
Vandaag rijden Brent Jongenelen (Fujifilm), Emmelie de Kok (Puur) in het geel en zijn Niels van Veen (Rabobank) en Lotte Aerts (Jumbo) de witte trui dragers. De blauwe trui hangt vandaag om de schouders van Jarno Schut (Vuurwerkland) en Sofie Hommel (Kluswijs).

Glastuinbouw Steenbergen en Puur blijven de ploegenklassementen aanvoeren. De uitslagen zijn te zien op de website: kleinetour.nl.

Foto’s: Mark Koenraadt © 2019 en Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl