Relschoppers oudejaarsavond krijgen boete

DINTELOORD – De vijftien Dinteloorders die op oudejaarsavond op het Raadhuisplein voor onrust hebben gezorgd, krijgen allen een geldboete voor de verstoring van de openbare orde. Volgens een woordvoerder van de politie kan niet worden bewezen dat er met zwaar vuurwerk naar een handhavingsvoertuig is gegooid, dus het politieonderzoek is hiermee afgesloten. 

De relschoppers, variërend in de leeftijd tussen 13 en 33 jaar, krijgen via het Openbaar Ministerie te horen hoe hoog de boete is. Het liep in het centrum van Dinteloord aan het begin van oudejaarsavond uit de hand toen een groep jongeren zwaar vuurwerk naar een handhavingsvoertuig gooide. In de bus zaten medewerkers van de gemeente Steenbergen. Doordat de explosieven tot ontploffing kwamen beschadigde het voertuig. Een van de medewerkers is vervolgens naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. Uiteindelijk voerde de ME een charge uit waarna de rust wederkeerde. 

“Wordt niet getolereerd”

Burgemeester Ruud van den Belt noemde het al eerder “onacceptabel gedrag”. Ook in zijn nieuwsjaartoespraak eerder deze week kwam hij terug op de rellen. “Voor zulke misdragingen bestaat natuurlijk geen enkel excuus. Het belagen van onze mensen, die ook liever met hun gezin Oud & Nieuw vieren, wordt dan ook onder geen beding getolereerd. En onze inwoners moeten zich hier veilig weten. Vandaar het daadkrachtige optreden van de politie.”

Door: Nicole van de Donk