Relschoppers oudejaarsavond krijgen boete en politie zet het onderzoek alsnog verder voort

DINTELOORD – De vijftien Dinteloorders die op oudejaarsavond op het Raadhuisplein voor onrust hebben gezorgd, krijgen allen een geldboete voor de verstoring van de openbare orde. Volgens een woordvoerder van de politie kan niet worden bewezen dat er met zwaar vuurwerk naar een handhavingsvoertuig is gegooid, dus het politieonderzoek is hiermee afgesloten, aldus een eerder bericht van de politie. Afgelopen donderdagmiddag kwam een nieuw bericht waarin werd aangegeven dat het onderzoek naar geweld wordt voortgezet.

De relschoppers, variërend in de leeftijd tussen 13 en 33 jaar, krijgen via het Openbaar Ministerie te horen hoe hoog de boete is.
Het liep in het centrum van Dinteloord aan het begin van oudejaarsavond uit de hand toen een groep jongeren zwaar vuurwerk naar een handhavingsvoertuig gooide. In de bus zaten medewerkers van de gemeente Steenbergen. Doordat de explosieven tot ontploffing kwamen beschadigde het voertuig. Een van de medewerkers is vervolgens naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. Uiteindelijk voerde de ME een charge uit waarna de rust wederkeerde.

“Wordt niet getolereerd”

Burgemeester Ruud van den Belt noemde het al eerder “onacceptabel gedrag”. Ook in zijn nieuwsjaartoespraak eerder deze week kwam hij terug op de rellen. “Voor zulke misdragingen bestaat natuurlijk geen enkel excuus. Het belagen van onze mensen, die ook liever met hun gezin Oud & Nieuw vieren, wordt dan ook onder geen beding getolereerd. En onze inwoners moeten zich hier veilig weten. Vandaar het daadkrachtige optreden van de politie.”

Onderzoek toch voortgezet

De politie en het openbaar ministerie is de kous nog niet af. Ze zetten alsnog hun onderzoek naar de gewelddadigheden voort en richten zich specifiek op het gooien van explosieven naar en onder de bus van een handhavingsauto met daarin twee ambtenaren van gemeente Steenbergen. Woensdag ontving de politie diverse beelden van het Raadhuisplein. Daarop is onder andere te zien dat een explosief onder de bus van de gemeente ontploft. Ook de jongeren zijn in beeld te zien.

Oproep

De beelden worden nader onderzocht. Ook roept de politie getuigen op die beelden hebben of over meer informatie van het incident bezitten. Ze worden gevraagd te bellen met 0900-8844 of via het WhatsApp nummer 06 12 207 006. Wie liever anoniem belt kan dit doen naar 0800-7000). Wie via de website van de politie een tipformulier wil invullen wordt gevraagd om het dossiernummer 2021 351 772 te vermelden.