Relax maakt 25 jaar vol: enthousiast onthaal van Sinterklaas op De Heen

DE HEEN – Deze middag (zaterdagmiddag) legde de Sint met zijn Pieten aan in het haventje van De Heen. Na Apeldoorn een van de eerste haltes op zijn lange welkomstreis door het land. Hier werd hij verwelkomd door burgemeester Ruud van den Belt, door bestuursleden van Relax en natuurlijk door kinderen van het kerkdorp en omgeving met hun ouders. Wat de Sint wellicht niet wist was dat de dames van Relax zijn ontvangst voor de 25e achtereenvolgende maal organiseren en dat voor volgend jaar voortaan overlaten aan een commissie van Dorpshuis De Stelle.

Het geluk lachte de organisatoren toe. Van het voorspelde gure weer was bij de aankomst niets te merken en het bleef droog. De rondrit in de cabrio over het dorp kon daardoor gewoon doorgaan en zo kwam het dat de Sint best genoot van het ritje met in zijn kielzog een flinke schare belangstellenden. De rondrit eindigde bij de Stelle, waar de ontvangstzaal vrolijk was versierd. Hier genoten de kinderen en hun begeleiders van de ontwikkelingen rond het Pietenteam, al leek het die middag door toedoen van twee wel zeer ondeugende Pieten fout te gaan toen bleek dat alle pepernoten waren verdonkermaand. Gelukkig kon de Sint met een bijzondere gouden pepernoot er voor zorgen dat alles nog goed terecht kwam.

Samenwerking

De dames van de organiserende stichting – Helma van Gurp, Joke de Neve, Monique Muijs, Esmeralda Delhez en Anne-Joke Leemreijze – konden met voldoening constateren dat hun inspanningen in samenwerking met het Stelleteam een plezierige Sinterklaasmiddag hebben opgeleverd. Ze dragen hun werkzaamheden nu met een gerust hart over aan de evenementencommissie van De Stelle. Die bestaat uit Veerle van der Graaff, Liselotte Perdaems, Anouska van der Wulp, Bas de Jong en Miranda Cools, dat ondersteuning krijgt van Loes van Herel en Piet de Jong met daarnaast ook een fors aantal vrijwilligers. “En mochten ze voor wat betreft de Sinterklaas ontvangst advies nodig hebben, dan zullen wij er zeker voor hen zijn”, zo verzekeren Helma van Gurp en Joke de Neve van Relax.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen
© Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl