Relax houdt er de moed in, ook na Koningsdag

DE Heen – Ze laten zich niet uit het veld slaan, het handje vol enthousiaste leden van ontspanningsvereniging Relax. De deelname van kinderen aan de door hen op Koningsdag georganiseerde activiteiten viel dit jaar nogal tegen. “Sinds de school hier gesloten is, gaan veel van de kinderen uit het dorp naar bijvoorbeeld Steenbergen. Daar zijn hun klasgenootjes en vriendjes. En zeker wanneer een activiteit nog midden in de vakantie valt, zoals nu, hebben wij wat deelnemers betreft stevig het nakijken”.

Penningmeester Helma van Gurp blijft er de moed inhouden. Maar leuk is anders. Ze reed afgelopen donderdag voorop in open cabrio met muziek. Achter haar een handjevol versierde fietsen. Want met een versierde fietsenoptocht wordt Koningsdag immers traditioneel geopend. Als het even kan met een aubade ook, maar dat zit er op De Heen dit jaar zeker niet in.

De ‘tocht’ gaat via de Dorpstraat naar de Heensedijk. Daar maakt Relax gebruik van de grote schuur van maatschap De Neve. “We hadden het weer niet zeker en besloten om de spelletjes vandaag binnen te doen. Hier buiten staat een prachtig springkussen”, vertelt Helma van Gurp. Voorzitter Monique Muijs voegt zich bij haar. Dat maakt twee van de vier bestuursleden van Relax. Naast het tweetal wordt dat gevormd door secretaris Joke de Neve en bestuurslid Willy Varkevisser.

Nadenken over andere opzet

“We geven de moed niet op hoor. Maar wellicht is het goed om eens diep te gaan denken over een andere opzet. We zouden bijvoorbeeld kunnen kijken om een activiteit als deze een week eerder te vieren. Dat doen we ook met carnaval bijvoorbeeld, de optocht in Strienedurpke is altijd enorm drukbezocht. Met het Sinterklaasfeest hadden we bijna 70 kinderen. Maar Koningsdag blijkt een probleem. Dan gaan de kinderen naar elders. En het is nu ook vakantie, dan zijn er zelfs heel wat mensen weg”.

Relax gaat nu denken over een andere opzet. Want dat activiteiten goed zijn voor de leefbaarheid in het dorp staat voor de organisatie als een paal boven water.

Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl