Recycleproject ’t R@velijn levert interessante oplossingen

STEENBERGEN – Gistermiddag en -avond presenteerden 190 eerste en tweede jaars leerlingen van Techmavo ’t R@velijn vol trots de werkstukken die ze in teamverband maakten naar aanleiding van een opdracht waarbij reclycling centraal stond. Een achtkoppige jury beoordeelde de bedenksels en koos uiteindelijk vier winnaars.

Die winnaars werden aan het eind van de dag gemaakt. Dat gebeurde na inleidende toespraken van directeur Huibert de Jonge en Marijke de Vos (wethouder economische zaken en duurzaamheid).  

De uitslag

Wim van den Hout van Vakkanjers had de eer het verlossende woord te spreken. Hij maakte de volgende uitslag bekend:

Winnaar publieksprijs: Team ‘Plobhoeken’ (Bram, Gerwin, Raun en Zicco) met de Computertafel. Maar liefst 84,6 % van alle stemmen wisten deze mannen in de wacht te slepen.  

Winnaar Basis: Team ‘Yummi’ (Annelies, Ghislane, Nada, Noa vB en Noa B) met de Roze tafel; een compacte tafel, gemaakt van gerecycled hout met veel opbergruimte. Ideaal voor in bijvoorbeeld een kleine studentenkamer.

Winnaar Kader: Team ‘TKJJ’ (Thijmen, Kadmil, Jop en Jordy) met hun TV House; een technisch zeer ingewikkeld product (met onder andere een in een Ipad ingebouwde microfoon), wat in de praktijk ook nog eens blijkt te werken.

Winnaar MAVO: Team ‘de Houthakkers’ (Gwen, Romy, Tym en Wessel) met de Recyclekast; een kast waarin een veelzijdigheid aan creatief bedachte materialen kan worden gesorteerd om hierna te kunnen worden gerecycled.

Eind-event

Vol spanning kunnen de winnaars nu uit gaan kijken naar hun deelname aan het ‘Vakkanjer Eind-event’, wat op donderdag 15 juni zal plaatsvinden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

In de editie van aanstaande vrijdag komt Steenbergse Courant nog uitgebreid op deze gebeurtenis terug.

Tekst en fotografie: Mascha Diaz©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl