Reconstructie dodelijke schietpartij bij Opsporing Verzocht

STEENBERGEN – In het bekende televisieprogramma Opsporing Verzocht is morgenavond een reconstructie te zien van de liquidatie van Rinus Moerer . Deze 68-jarige Steenbergenaar werd in april vorig jaar doodgeschoten voor zijn woning aan de Azaleastraat in Steenbergen-Zuid.

Directe aanleiding voor de reconstructie – waarvoor afgelopen donderdag opnames werden gemaakt –  is echter niet deze moord, maar die op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs. De 44-jarige GGD-directeur werd op 1 januari vorig jaar doodgeschoten toen hij zijn hondje uitliet. Direct daarna werd bekend dat het hier om een persoonsverwisseling ging. Een buurtgenoot bleek het eigenlijke doelwit te zijn van de aanslag.

In diezelfde maand werd een eerste liquidatiepoging ondernomen op het leven van Moerer. Die mislukte, maar enkele maanden later was het wel raak. Uit onderzoek is gebleken dat de moord op Moerer en de liquidatie in Berkel en Rodenrijs verband houden met elkaar. Op welke wijze dat precies is, houdt het Openbaar Ministerie in Rotterdam nog in het midden.

De liquidatie op de Litouwer Gintas Macionis, op 22 februari 2014 in Huijbergen, die eerder in verband met deze moorden werd gebracht, maakt volgens OM-persvoorlichter Jechien de Graaff geen deel uit van het onderzoek.

De kijkersvraag die gesteld wordt, is volgens haar duidelijk: Wie kan meer informatie verschaffen over de mensen die betrokken zijn geweest bij de aanslag? Het publiek wordt onder andere gevraagd of bepaalde voertuigen gezien of opgevallen zijn. Opsporing Verzocht is dinsdagavond 27 januari om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1 te zien. De herhaling is woensdag om 11.40 uur op NPO 2. Na de uitzending staan bovendien alle foto's, teksten, bewakingsbeelden en de uitgezonden items op www.opsporingverzocht.nl