Rechtszaak over toewijzing exploitatie jachthaven Steenbergen

STEENBERGEN – Als het aan de gemeente ligt, is De Schapenput uit De Heen de komende dertig jaar exploitant van de Steenbergse Jachthaven. De aanbestedingsprocedure kan echter nog niet worden afgerond, omdat er nog een gegadigde was en die heeft bezwaar gemaakt tegen de gunning aan De Schapenput. Met als gevolg dat er volgende maand een rechtszaak dient over deze kwestie.

‘In het belang van een zorgvuldige voorbereiding van de rechtszaak, doen wij tot de uitspraak van de rechter geen uitlatingen over de inhoud van het bezwaar van de inschrijver, noch van ons standpunt terzake. Wij rekenen op uw begrip hiervoor’, zo laten burgemeester en wethouders vandaag in een openbare raadsmededeling weten.  

Daarin wordt overigens De Schapenput niet genoemd, noch de naam van partij die de rechtszaak heeft aangespannen.Dat de onderneming van de familie De Neve uit De Heen de aanbestedingsprocedure had gewonnen, is echter geen geheim meer .

In de wetenschap van het bezwaar en de komende rechtszaak, waar De Schapenput voor alle duidelijkheid helemaal buiten staat, gaf havenmeester Dirk-Jan van Weezel de voorbije weken echter de voorkeur aan niet te veel ruchtbaarheid.

Hij weet ook niet op welke gronden de andere kandidaat bezwaar heeft aangetekend tegen de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. De Schapenput is sinds begin vorig jaar al tijdelijk exploitant van de Steenbergse jachthaven en wil dat graag blijven.