Realisatie nieuwe bushalte rotonde Noordlangeweg op stoom

DINTELOORD – Er wordt door aannemer KWS uit Roosendaal hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe bushalte bij de rotonde aan de Noordlangeweg. Volgens de uitvoerder dient het project op 19 maart te worden opgeleverd. Er zijn tot op heden geen complicaties.

De werkzaamheden aan de nieuwe bushalte zijn maandag 15 februari gestart. De verplaatsing van de bushalte van Zuideinde naar de nieuwe plek is omstreden. Een actiegroep bestaande uit Karin Lindhout, René Visser en Cora Stolk voerde vergeefs strijd tegen de plannen van vervoerder Arriva en Provincie Noord-Brabant. Die willen dat de buslijnen 111 (Bergen op Zoom – Roosendaal) en 310 (Bergen op Zoom – Rotterdam) geen vertraging ondervinden vanwege het ritje naar het Zuideinde in het centrum van Dinteloord. Tot groot ongenoegen van de actiegroep die hun actie vooral voeren voor ouderen en Dinteloorders die slecht ter been zijn. Zij verzamelden tevergeefs bijna 1000 handtekeningen van inwoners die het met hen eens zijn. Ook de Steenbergse politiek sprak zich uit tegen verplaatsing.

125.000 euro

Maar Arriva en Provincie lieten zich hierdoor niet weerhouden. Gemeente Steenbergen draait in eerste instantie op voor de kosten en hoopt een deel van de 125.000 euro die moet worden betaald nog terug te krijgen.

Wel of geen Abri

Volgens assistent uitvoerder Matthijs van Zanten gaat de aanleg voorspoedig en kan op 19 maart worden opgeleverd. Of er ook een schuilgelegenheid bij de nieuwe halte komt is op dit moment niet duidelijk. Hier wordt nog over gesproken, aldus Van Zanten, die aangeeft hierover verder niets kwijt te willen. Dinsdagmiddag waren medewerkers van KWS drukdoende met het plaatsen van fietsenrekken.

De nieuwe dienstregeling van Arriva gaat op 28 maart in en is in te zien via: www.arriva/brabant.

Foto: flinke bedrijvigheid deze week bij de rotonde aan de Noordlangeweg, waar de nieuwe bushalte wordt aangelegd.
[door: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant]

Beelden bij dit artikel