Ravelijn gaat met bokskampioen gevecht aan tegen taaislijmziekte

STEENBERGEN – Oud-bokskampioen Arnold Vanderlyde heeft vanochtend een cheque van ruim 5500 euro in ontvangst mogen nemen op ’t R@velijn. Het bedrag komt ten goede aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, die zich inzet om het leven van mensen met taaislijmziekte te verbeteren en te verlengen.

De voormalig Nederlands en Europees kampioen zwaargewicht, die ook nog eens driemaal brons won op de Olympische Spelen, is één van de ambassadeurs van de stichting. ,,Ik blijf in beweging voor goede doelen,” zo sprak hij de leerlingen en het personeel van ’t R@velijn toe. Hij bedankte hen allemaal uitvoerig voor de moeite die zij de afgelopen weken hebben gedaan om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor ‘het gevecht’ tegen taaislijmziekte.

Tot slot van zijn bezoek hield Vanderlyde een schijngevecht met één van de scholieren, om te laten zien hoe belangrijk het is dat je elkaar kunt vertrouwen. ,,En het mooiste cadeau dat je je jezelf kunt geven is iets doen voor anderen,” benadrukte hij.

De inmiddels bijna 50-jarige sportman, die er zoals altijd onberispelijk en topfit uitzag, beloofde bovendien dat hij nog een keer terugkomt naar de Steenbergse vmbo-school om een boksles te verzorgen. Die toezegging leidde tot groot applaus en gejoel in de aula van ’t R@velijn, waar de overhandiging van de cheque in een soort boksring plaatsvond.

Ook directeur Huibert de Jonge stak de loftrompet over de leerlingen en de leerkrachten, die onder meer kerstkaarten verkochten en gisteravond een grote kerstmarkt organiseerden voor het genoemde goede doel.