Raldalse carnaval start op zaterdag 22 februari

WELBERG – Met een bezoekje aan alle langdurig zieken en gehandicapten op Raldal, waarbij deze worden getrakteerd op een fruitmandje en de muzikale noten van huisband ‘D’n Dweilberg’ gaat het carnaval op Raldal van start.

Er worden meer cadeautjes uitgedeeld: de allerkleinste Welbergenaren die zijn geboren tussen 2 maart 2019 en 22 februari 2020 ontvangen een leuk presentje. Wie weet welk kleintje hiervoor in aanmerking komt wordt gevraagd om een mailberichtje te sturen met naam en adresgegevens van de gelukkige naar ovw.welberg@gmail.com. Wie de naam wil doorgeven van een langdurig zieke of gehandicapte die wel een opkikker kan gebruiken wordt verzocht dit te doen via een telefoontje naar Arnold Heijmans, telefoon 06 52 093 213.

Geveldweil

Een volgend punt op het programma van Raldal is het jureren in de strijd om de felbegeerde geveldweil. Die gaat naar de Raldaller metde mooist of leukst versierde gevel. Het kleinood wordt uitgereikt na de optocht. Alle Welbergenaren worden opgeroepen om – samen met buren – hun huis carnavalesk te versieren.
Daarbij kan ook de Raldalse carnavalsvlag een plekje krijgen. Deze vlag is te koop voor 15 euro en kan worden besteld bij Nathalie Heijmans, telefoon 06 46 921 212 of via facebook.com/OntspanningVoorWelberg.

Optocht Raldal

Zondag 23 februari trekt de carnavalsoptocht door Raldal. Deze gaat om 11 over twee van start in de Pastoor Ermenstraat en het opstellen ervoor is vanaf een uurtje eerder bij de Kar van OVW. Aanmelden dient te gebeuren door een mailberichtje te sturen naar: ovw.welberg@gmail.com. Deelnemers van de Raldal krijgen het formulier in de brievenbus, het is ook de downlaoden van de SKS-site.

Route

De route van de optocht: Opstellen in Pastoor.Ermenstraat – Kinderbaantje – Hoge Bogert -Kartuizerstraat – Witkruis – Ambrosiusstraat – Corneliusstraat – Laurentiusdijk – Pastoor Kerckerstraat – Kapelaan Kockstraat, ontbinden bij zaal Koch (voor ieders veiligheid graag de route autovrij houden ! ).

Na de optocht is de prijsuitreiking met daarna bal in de zaal van De Duiventoren aan de Hoogstraat. Die zal worden gedaan door Prins Strienius V met zijn gevolg. Er is tevens een heuse carnavalskaraoke, zo meldt organisator Ontspanning voor Welberg (OVW).