Rabobank verstrekt weer donaties uit Coöperatiefonds

STEENBERGEN – Vier maal per jaar kunnen verenigingen en stichtingen uit het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant een project aanmelden bij het Coöperatiefonds. Bij honorering krijgen zij een stevig steuntje in de rug. Vorige week ontvingen tien organisaties een donatie, waaronder ook twee aanvragers uit de gemeente Steenbergen.

Het coöperatiefonds van Rabobank Zuidwest-Brabant wil initiatieven bevorderen en ondersteunen die gericht zijn op de versterking van (sociaal)economische, culturele of maatschappelijke ontwikkelingen in het werkgebied van de bank. Daaronder valt de gemeente Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal.

Directievoorzitter Ed Vreman reikte de donaties uit die zijn toegekend over de tweede helft van 2016. Het totaalbedrag in die periode was 47.000 euro. Naast de acht organisaties in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht ontving  Zorghuys Steenbergen een bedrag van 1.666 euro als bijdrage in de aanschaf van een Tovertafel en kreeg Stichting 450 jaar Nieuw-Vossemeer in samenwerking met de Brabantse Waldag een donatie van 6.650 euro toegekend.