Raadsvergadering verplaatst vanwege avondklok

STEENBERGEN – De besluitvormende vergadering van de gemeenteraad die voor deze donderdag 28 januari gepland stond, is verplaatst vanwege de invoering van de avondklok. Woensdagavond 24 februari is de nieuwe datum.

De avondklok duurt vooralsnog tot dinsdag 9 februari. De oordeelvormende vergadering van maandag 8 februari schuift daarom op naar donderdag 11 februari.

Sinds de invoering van de coronamaatregelen bijna een jaar geleden, is de raadszaal coronaproof ingericht en kon het fysiek vergaderen doorgaan. Nu de avondklok is ingevoerd, vinden de fractievoorzitters van de gemeenteraadspartijen dat ze het goede voorbeeld moeten geven en niet moeten vergaderen, ondanks dat de raadsvergaderingen uitgezonderd zijn van de maatregelen.

Onderzoek naar mogelijkheden digitaal vergaderen

Omdat er geen onderwerpen op de agenda staan waarover nu per se besluiten moeten worden genomen is besloten tot het opschuiven.
Ook zal nu worden onderzocht op welke wijze digitaal kan worden vergaderd en welke software hier juridisch voor geschikt is. Ingeval de coronamaatregelen worden verlengd of verscherpt zal dan digitaal worden vergaderd.