Raadslid Suijkerbuijk naar Volkspartij

STEENBERGEN – Raadslid Bart Suijkerbuijk, die vorige week donderdagavond bekendmaakte met onmiddellijke ingang de VVD te verlaten, maakt de overstap naar de fractie van de Volkspartij.

De Volkspartij en Suijkerbuijk gaven dit vanmiddag te kennen tijdens een persbijeenkomst. ,,Ik heb van het begin af aan een goeie klik met raadslid Wil Knop van de Volkspartij, met wie ik bovendien vaak op één lijn blijk te zitten. Zonder dat hij wist dat ik bij de VVD wilde stoppen, hebben we al eens met elkaar gesproken. Vervolgens ben ik met heel de fractie gaan praten en dat was een heel prettig gesprek. Bij de Volkspartij is iedereen erg duidelijk over wat ze willen. Ik kwam zodoende al gauw tot de conclusie dat we goed bij elkaar passen.’’

Suijkerbuijk kent fractievoorzitter Michel Lambers van de Volkspartij bovendien al uit de tijd dat laatstgenoemde nog regiovoorzitter van de VVD was. ,,En Ger de Neve komt ook vanuit de VVD, zo gek is deze overgang dus niet,’’ aldus Suijkerbuijk.

Grootste partij, samen met Gewoon Lokaal!

Door zijn komst, is de Volkspartij vanaf volgende maand met vier zetels de grootste oppositiepartij en even groot als de grootste coalitiepartij, Gewoon Lokaal!

Suijkerbuijk was na de vertrouwensbreuk binnen de VVD, die twee zetels overhoudt, aanvankelijk van plan de Steenbergse politiek te verlaten. ,,Ik ben echter tot het inzicht gekomen dat ik het algemeen belang beter kan dienen door in de raad te blijven zitten. Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar, ik wil vooral graag een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van het openbaar bestuur in Steenbergen.’’

‘We passen prima bij elkaar’

,,Wij zijn ingenomen met de komst van Bart,’’ zegt fractieleider Michel Lambers. ,,We hebben inderdaad een heel goed gesprek gehad. Ik denk dat Bart en de Volkspartij prima bij elkaar passen en andersom ook. Hij onderschrijft ons volledige verkiezingsprogramma. Er zijn twee dingen waar hij anders in staat, maar die zijn niet onoverbrugbaar. Bart zal  ook alle ruimte krijgen binnen onze fractie. We herverdelen onze taken, zodat hij vanaf nu volledig mee kan draaien.’’