Raadslid De Neve maakt excuses voor lichte integriteitsschending

STEENBERGEN – Volgens onderzoek van het bureau Governance & Integrity heeft raadslid Ger de Neve een ‘lichte integriteitsschending’ gepleegd. Daarvoor bood hij vanavond in de gemeenteraad zijn excuses aan en die werden zonder verder commentaar aanvaard.

Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van een klacht van het Steenbergse ondernemersechtpaar Jos en Nancy den Oudsten over het handelen van De Neve in de kwestie over de speelautomatenhal. Den Oudsten wilde een casino beginnen op de Westdam. Zijn zakenpartner, CG Leisure uit Middelburg, kreeg van De Neve op een gegeven moment een mailtje waarin het raadslid stelde dat zijn dochter nog salaris tegoed zou hebben van Den Oudsten. Laatstgenoemde vindt dat De Neve hem hiermee in een kwaad daglicht heeft gezet en bevooroordeeld in de discussie over de speelautomatenhal zat.

Belangenverstrengeling

De Neve maakte vanavond zelf de uitkomst van het onderzoek bekend. ,,Het bureau is tot de conclusie gekomen dat ik in dit dossier niemand heb bevoordeeld en me niet schuldig heb gemaakt aan belangenverstrengeling. Wel is er volgens de onderzoekers sprake van een lichte integriteitsschending, omdat ik met mijn persoonlijk opmerking de schijn van belangenverstrengeling heb gewekt. Dat heeft de geloofwaardigheid van de politiek in het geding gebracht. Daarvoor bied ik de gemeenteraad mijn excuses aan,’’ zo sprak hij.

'Nietszeggende verklaring'

Jos en Nancy den Oudsten waren op de publieke tribune bij de vergadering aanwezig en hoorden het relaas van De Neve met verbazing aan. ,,Dit is voor ons een nietszeggende verklaring, want wij kennen de inhoud van het onderzoeksrapport niet en hij heeft aan ons geen excuses aangeboden. Zijn aantijging jegens ons blijft in wezen overeind. Dit stelt ons diep teleur, maar voordat we verder reageren willen we alles eerst eens even goed op een rijtje zetten.’’