Raadslid Dasja Abresch dient ontslag in: “Ik heb er genoeg van dat mijn integriteit steeds in twijfel wordt getrokken”

STEENBERGEN – Raadslid Dasja Abresch (48) dient haar ontslag als raadslid in. “Ik heb het laatste half jaar goed nagedacht en uiteindelijk de balans opgemaakt. Het raakt me diep dat mijn integriteit steeds in twijfel wordt getrokken, zelfs door raadsleden waarmee we een coalitie vormen. Mijn inzet via het raadswerk levert me geen positieve energie meer op en door de aantijgingen waarmee ik geregeld word geconfronteerd ontstaat juist veel negatieve energie. De balans is doorgeslagen. Ik heb mijn beslissing genomen”.

“Mijn integriteit wordt direct en indirect en ook via social media in twijfel getrokken. Door mijn werkzaamheden voor Steenbergse Courant – ik ben zelfstandig tekstschrijver en word door de Courant ingeschakeld – wordt in de kritiek op mij gesuggereerd dat ik invloed uitoefen op de politieke verslaggeving. Mijn partij Gewoon Lokaal! zou worden bevoordeeld ten opzichte van de andere raadspartijen. Wanneer ik mij inzet voor bijvoorbeeld Dorpsraad Welberg en andere lokale initiatieven wordt mij dat verweten. Dat gebeurt openlijk – daar heb ik de minste problemen mee – maar ook achter mijn rug”. Dat mijn integriteit steeds in twijfel wordt getrokken raakt mij diep in mijn hart en doet me zeer. Ik heb geen behoefte om debat over mezelf te voeren en me steeds te moeten verdedigen tegen Trump-achtige aantijgingen die werkelijk niet waar zijn. En nu de verkiezingen op komst zijn, verwacht ik dat dit alleen maar heftiger wordt”, vertelt Dasja Abresch.

“Ik wil graag iets voor de gemeenschap betekenen”

“Daarbij komt ook dat het raadslidmaatschap enorm veel energie kost. Ik constateer daarbij dat  je als raadslid niet echt aan de knoppen kunt draaien. Het is sturen in de marge. Als ik afweeg wat ik als raadslid voor de gemeenschap kan bereiken, dan kom ik tot de conclusie dat ik buiten de raad meer kan doen dan er binnen. Ik wil me graag blijven inzetten voor onze gemeenschap en er ook iets voor betekenen. Overigens heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat het raadswerk niet mijn passie is. Maar ik heb dit met veel inzet en gedrevenheid gedaan. Ik neem nu ontslag en krijg meer vrijheid om te blijven doen wat ik ook graag wil doen”.

tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant