Raadslid Bart Suijkerbuijk stapt uit VVD-fractie

STEENBERGEN – Raadslid Bart Suijkerbuijk heeft vanavond zijn vertrek uit de VVD-fractie bekendgemaakt. De Steenbergenaar blijft wel actief als volksvertegenwoordiger en zal op korte termijn een nadere toelichting geven over hoe zijn toekomst in die functie er verder uitziet.

Suijkerbuijk kwam vorig jaar oktober in de gemeenteraad, als opvolger van de toen opgestapte Nicky Broos. Tijdens het ‘vluchtelingendebat’ van de voorbije maanden bleek dat Suijkerbuijk's mening en die van de VVD niet met elkaar in overeenstemming waren.

Hoewel ook de VVD terughoudend tegenover de opvang van vluchtelingen in Steenbergen stond, is Suijkerbuijk daar mordicus tegen, in welke vorm dan ook.

Niet omdat hij iemand wil discrimineren of angst heeft voor de toestroom van asielzoekers, maar uit de overtuiging dat het in alle opzichten veel beter is om deze mensen in hun eigen regio op te vangen.

Vertrouwensbreuk

‘Ik moet helaas concluderen dat de fractie van de VVD Steenbergen koers heeft gezet in een richting die afwijkt van mijn waarden en principes. Daarnaast is er een vertrouwensbreuk ontstaan tussen mij en de fractievoorzitter (Kees Gommeren, red.), waardoor goed functioneren binnen de fractie van de VVD Steenbergen voor mij niet langer mogelijk is,’ zo luidt de verklaring zoals Suijkerbuijk die vanavond na afloop van de raadsvergadering kenbaar maakte aan zijn collega-bestuurders.

Hij had dit tijdens de raadsvergadering willen doen, maar zag daar van af in verband met het sobere karakter van deze bijeenkomst, uit respect voor de deze week overleden VVD’er Alex van Pelt, waarbij vanavond door het gemeentebestuur werd stilgestaan.