Raadselen rond Steenbergse bibliotheek

STEENBERGEN – Dat de Markiezaats bibliotheken in bijzonder slecht weer zitten was inmiddels bekend, ook KijkopSteenbergen.nl en Steenbergse Courant hebben hierover bericht. Vanmiddag kreeg de redactie een verontrust telefoontje van een bezorgde Steenbergenaar, die net als bezoekers uit Nieuw-Vossemeer in de Blauwstraat voor een gesloten deur stond, terwijl de bieb volgens de gegevens geopend zou moeten zijn. De Markiezaats bibliotheken zijn niet telefonisch bereikbaar en ook de website is uit de lucht.

Dit kan een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn, maar het zorgt wel voor onrust en onduidelijkheid. Ook wethouder Esther Prent van de gemeente Steenbergen staat voor een raadsel. Ze nam meteen contact op met haar beleidsambtenaar. Pogingen om de bibliotheek te bereiken strandden op het zelfde probleem. Op de vraag of de bibliotheek dan morgen – zaterdag – geopend zal zijn kan geen antwoord worden gegeven. Wethouder Prent geeft aan dat ze gaat proberen om alsnog contact te krijgen met de directie.

Drastisch bezuinigd

Eerder werd bekend dat de bieb in Steenbergen nog slechts 11 uur per week zal zijn geopend. Directeur Harry van der Klink heeft tegenover Steenbergse Courant aangegeven dat de bibliotheek heeft bezuinigd waar het maar enigszins mogelijk was. “Hierdoor kan ook ziekte van de medewerkers niet worden opgevangen”, zo liet hij weten. Ook gaf de directeur aan dat er voor volgend jaar naar wordt gestreefd om de openingstijden weer op peil te krijgen. Wel besloot de bibliotheek dat er voor volgend jaar geen nieuwe boeken meer worden aangeschaft.

Foto: Vanmiddag bleek de Steenbergse bieb gesloten, terwijl deze geopend zou moeten zijn. Er werd niet aangegeven wat de reden is en contact met de hoofdvestiging in Bergen op Zoom bleek niet mogelijk, terwijl ook de website uit de lucht was. De sluiting was overigens wel aangekondigd op een affiche. Deze werd door de minder logische plaats over het hoofd gezien.

Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl