Raad krijgt kostenplaatje Fort Henricus gepresenteerd

STEENBERGEN – Aanstaande maandag krijgt de gemeenteraad de kans om te debatteren over een volgend belangrijk hoofdstuk in de omvorming van Fort Henricus tot toeristische trekpleister. Het college heeft namelijk, zoals voor de zomer is afgesproken, het verdere kostenplaatje voor de gemeente berekend. Zo is er geld nodig om een van de loodsen bij het Fort te slopen en om de ruimte rondom het Fort op te knappen. Daarna krijgen hopelijk de ondernemers groen licht voor hun plannen. Daar heeft de provincie ook nog een belangrijke stem in, net als Natuurmonumenten.

Als de raad later deze maand akkoord gaat met dit zogenaamde uitvoeringsprogramma voor Fort Henricus, hoopt de gemeente zich als hoofdrolspeler terug te trekken uit dit proces, om de ondernemer(s) de kans te geven de economische invulling te gaan geven aan het Fort. ‘Dan zal er reuring gaan ontstaan in het gebied. Dat zal de aantrekkingskracht van het gebied vergroten en het gebruik van het Fort stimuleren”, zo redeneert het college.

In de editie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 1 oktober staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.

Beelden bij dit artikel