Quiz voor vijftigplussers

STEENBERGEN – Steenbergen, Cultuur, Muziek, Taal, Algemene Kennis en Onze Jeugdhelden. Dat zijn de zes hoofdthema’s van de Quiz voor iedereen van 50 jaar en ouder, die zaterdag 14 maart voor de tweede keer wordt gehouden, op initiatief van de KBO Steenbergen en met name voorzitter Paul Kil van deze organisatie, die in de loop der jaren zeer bedreven is geraakt in het verzinnen van dergelijke kwissen.

De vragen zijn doorgaans niet al te moeilijk, maar soms zitten er ook wel echte hersenkrakers tussen. De deelnemers moeten de antwoorden wel allemaal uit hun blote hoofd geven, want het gebruik van computer, tablet, gsm of andere hulpmiddelen is ten strengste verboden.

Vijftigplussers die de uitdaging willen aangaan, kunnen zich in principe tot 7 maart aanmelden als kandidaat, tenzij eerder het maximum aantal van tachtig deelnemers al is bereikt. Er wordt gespeeld in groepjes van vier personen, maar belangstellenden kunnen zich ook individueel, met z’n tweeën of z’n drieën inschrijven.

Uit alle ‘losse’ aanmeldingen worden weer groepjes van vier geformeerd. Leden van de KBO Steenbergen kunnen gratis meedoen, niet-leden betalen 4 euro p.p., inclusief een consumptie. Aanmelden kan via p.kil@home.nl, (0167) 563547, of via het secretariaat van de KBO-afdeling: Van Brabantstraat 46, (0167) 850291.

De quiz bestaat uit zes rondes van elk tien vragen en duurt van 14.00 tot circa 16.45 uur. De zaal gaat om 13.00 uur al open. Plaats van handeling is ’t Cromwiel.