PvdA-voorzitter Aanraad: ‘geen behoefte om met modder te gaan gooien’

STEENBERGEN – PvdA-partijvoorzitter Leon Aanraad zegt in reactie op vragen van Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl ‘wat overvallen te zijn’ door het bericht dat Willem van den Berge uit de partij treedt en met Lesley Molhoop onder een andere naam verder gaat. Hij is echter niet helemaal verrast. “Gisteravond kreeg onze PvdA-whats-App groep een bericht van één regel: dat Willem deze groep ging verlaten wegens beëindiging van het PvdA lidmaatschap”.

“Ik vind het jammer dat er nu zo met modder wordt gegooid. Daar wil ik niet aan mee doen. Ik wil wel zeggen dat we met een kiescommissie – inclusief een externe voorzitter van een PvdA-afdeling uit de regio – gesprekken hebben gevoerd met onze kandidaten. Vandaaruit is de kieslijst en dus ook de volgorde van de kandidaten voorgesteld. Die is vervolgens door onze ledenvergadering bekrachtigd. Dat die keuze bij Lesley Molhoop verkeerd viel werd duidelijk.

“Bezig met de eigen ik”

"Wat Willem van den Berge betreft: hij is als fractievoorzitter altijd bij alle bestuursvergaderingen aanwezig geweest en was dus volledig op de hoogte. Ook in de ledenvergaderingen heeft hij zijn zegje kunnen doen. Willem had als fractievoorzitter zijn opvolging beter moeten regelen. Dat is niet gebeurd. En het is heel jammer dat hij onze twee uitstekende kandidaten – Nadir Baali en Joop Stoeldraijer – niet ondersteunt in de verkiezingscampagne. Zowel Willem van den Berge als Lesley Molhoop zijn bezig met hun eigen ik. Niet met waar de PvdA voor staat. Wij willen dat onze kiezers en de inwoners van de gemeente Steenbergen worden vertegenwoordigd door de beste kandidaten. In onze ogen zijn dat Baali en Stoeldraijer”, stelt bestuursvoorzitter Leon Aanraad.

Willem van den Berge was tot op heden niet bereikbaar voor persoonlijk commentaar. Lesley Molhoop – ondanks eerder herhaaldelijk verzoek – ook niet.