PvdA uit zorgen over ‘kinderarmoede’

STEENBERGEN – De PvdA maakt zich zorgen over de armoede in gezinnen en met name de gevolgen daarvan voor kinderen, zo blijkt uit een reeks vragen die de fractie over dit onderwerp heeft ingediend bij burgemeester en wethouders.

Volgens de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) leven meer dan 400.000 (één op de negen) kinderen in Nederland in armoede. In Steenbergen betreft dit, zo schrijft de PvdA, 4,7% van alle 4422 kinderen die in onze gemeente wonen, waarbij 9,1% van de jongeren bovendien het risico loopt om in armoede op te groeien.

Redenen genoeg voor de partij om aan de bel te trekken bij het college, in de wetenschap dat de staatssecretaris van Sociale Zaken twee keer 4 miljoen euro uittrekt voor projecten om armoede en schulden te bestrijden. Dat gebeurt in de vorm van een subsidieregeling, waarop gemeenten een beroep kunnen doen, mits zij ook zelf bereid zijn een kwart van de kosten voor hun rekening te nemen.

De PvdA wil van B en W graag weten hoe de situatie in de gemeente Steenbergen precies is en wat het college eventueel van plan is om hieraan te gaan doen.

Het volledige overzicht van de vragen die de partij heeft gesteld is te vinden via file:///Users/gebruiker/Downloads/Kinderarmoede%20in%20steenbergen%20ano%202016%20%25285%2529.pdf