PvdA stelt college vragen over forse verhoging afvalstoffenheffing

STEENBERGEN – Partij PvdA Steenbergen zegt ‘verwonderd’ te zijn over de ‘40% stijging van de afvalkosten waarmee sommige huishoudens te maken kregen’. “Inwoners van Steenbergen zijn zich rot geschrokken van de enorme prijsverhoging voor de verwerking van hun afval. Voor de meeste inwoners bedraagt de verhoging enkele procenten, maar voor sommige huishoudens is het tarief met 40% gestegen”, zo stelt burgerraadslid Joop Stoeldraijer namens PvdA.

“Vorig jaar betaalden deze mensen 254 euro, nu moeten ze plotsklaps 356 euro gaan betalen”, zo stellen Joop Stoeldraijer en fractievoorzitter Nadir Baali in hun brief naar het college van b en w.

Er volgen een aantal vragen. PvdA wil van het college weten of ze een milde prijsverhoging van de afvalstoffenheffing acceptabel vinden, gezien de toekomstige, groene doelstellingen. En de partij wil weten of het college een verhoging van 40% mild vindt en of dit bijdraagt aan draagvlak voor gescheiden inzamelen.

Ook wil de PvdA weten of een dergelijke verhoging niet aan de raad gemeld had moeten worden en eveneens om hoeveel inwoners het bij deze verhoging gaat. Daarnaast is de vraag of er een aannemelijke verklaring voor kan worden gegeven en of er een betalingsregeling mogelijk is.

“9 Miljoen over”

Tot slot stelt PvdA dat het vreemd is om een selecte groep inwoners zo fors meer te belasten terwijl de gemeente ‘zo’n 9 miljoen overheeft, waarvan voor meer dan 6,5 miljoen geen besteding staat ingepland’.