PvdA Steenbergen biedt hulp met eigen Ombudsteam

STEENBERGEN – De lokale afdeling van de PvdA gaat woensdag 1 mei van start met een eigen Ombudsteam, bedoeld om inwoners van de gemeente Steenbergen met raad en daad bij te staan als zij problemen ondervinden met regelingen en instanties op het gebied van sociale voorzieningen, zorg, wonen of andere zaken.

‘Mensen voelen zich soms niet rechtvaardig behandeld of ze begrijpen niets van de formulieren die zij van de overheid ontvangen. Sommigen vallen tussen de wal en het schip omdat ze niet weten op welke voorzieningen ze aanspraak kunnen maken, of hoe zij dat moeten doen. Om die mensen te ondersteunen, beginnen wij met het Ombudsteam’, zo meldt de PvdA.

Het Ombudsteam biedt volgens de partij een luisterend oor, helpt waar het helpen kan bij het vinden van oplossingen en zal algemene problemen doorgeven aan raadsleden, het college, of zo nodig aan leden van Provinciale Staten en de Tweede Kamer.

Alle inwoners van de gemeente mogen een beroep doen op het Ombudsteam, ongeacht hun politieke voorkeur. Aan de hulp zijn geen kosten verbonden.

Het Ombudsteam gaat eerst 'proefdraaien' en is vanaf komende woensdag elke werkdag van 18.00 tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar op 06-28360754 en altijd benaderbaar per e-mail via ombudsteam@pvda-steenbergen.nl. Eind mei volgt een officiële aftrap, vanaf dan wordt er ook een maandelijks spreekuur georganiseerd.