PvdA Steenbergen: ‘Alternatieven gezocht voor gigantische windmolens’

STEENBERGEN – Na D66 en VVD komt ook PvdA met vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de ‘gigantische windmolens’ die mogelijk in de Karolinapolder worden geplaatst. “Wij willen kritisch en oplossingsgericht te werk gaan”, zo kondigt fractievoorzitter Nadir Baali in een reactie aan.

De PvdA stelt dat de partij voorstander is van energietransitie. Maar nu de fractievoorzitter alle stukken van de afgelopen jaren heeft kunnen bestuderen heerst er onbegrip over het proces. “Het is mij duidelijk geworden dat ons gemeentebestuur proactief had moeten zijn om zo gigantische windmolens op 800 meter afstand van een woonkern te voorkomen”, zo stelt Nadir Baali. Hij vraagt zich af waarom er gesproken wordt over opschaling als molens toch duidelijk dichter tegen woonkern Dinteloord zouden worden geplaatst. En ook waarom er geen Milieueffectrapportage (MER) benodigd zou zijn. Verder of de gemeenteraad een MER kan opeisen.

Zorgen wegnemen

De PvdA wil dat het college met voorwaarden komt om de zorgen bij de inwoners van Dinteloord weg te nemen. De partij vraagt b en w of ze in gesprek willen gaan met het bedrijf Innogy over lagere windmolens, een andere locatie die verder van Dinteloord af ligt en of het op zoek wil gaan naar een andere partij die met meer omgevingsvriendelijke plannen komt voor Karolinapolder of een andere locatie in de gemeente Steenbergen.

Hoogte molens maximeren?

Tot slot vraagt de PvdA welke mogelijkheden de gemeenteraad heeft om de hoogte van de windmolens te maximeren. De partij wil ook graag dat het college in gesprek gaat met de actiegroep ‘Dinteloord tegen MEGAmolens’ en vraagt zich af wanneer het onderwerp windmolens ‘opiniërend’ op de raadsagenda gezet wordt.