PvdA en Stadsraad willen betere inspraak voor inwoners over veranderingen in hun buurt

STEENBERGEN – Na vragen over de verkeerssituatie in de Wouwsestraat, de plannen voor een appartementencomplex in de Berenstraat en betonblokken op de Steenbergseweg in Dinteloord, ziet de fractie van de PvdA een patroon ontstaan. “Inwoners worden niet of nauwelijks betrokken bij veranderingen in hun buurt”, zegt Nadir Baali in de vragen die hij aan het college stelt.
De Stadsraad, die de inwoners van Steenbergen vertegenwoordigt, is blij met de aandacht van de politiek, want de leden zien ook ruimte voor verbetering. “We willen graag betrokken worden bij de besluitvorming, en niet pas achteraf wanneer het eigenlijk schijnparticipatie is. Dat motiveert mensen niet om deel te nemen, want ze gaan ervanuit dat het toch geen zin meer heeft”, zegt voorzitter Leontine Tjioe.

In de editie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 25 juni staat hierover een uitgebreid artikel van Nicole van de Donk met meer informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.

Beelden bij dit artikel