PvdA bezorgd over veranderingen busdiensten

STEENBERGEN – PvdA Steenbergen heeft met PvdA Bergen op Zoom vragen gesteld aan de colleges van b en w van deze gemeenten over de veranderingen die Arriva heeft aangekondigd bij de busdiensten die het bedrijf in deze regio verzorgt. Hoewel de veranderingen voor inwoners van de gemeente Steenbergen niet slecht uitpakken maakt de PvdA zich zorgen over bereikbaarheid van bepaalde gebieden en toekomstige betaalbaarheid.

Arriva heeft onder meer een aantal streekdiensten ‘rechtgetrokken’, zo deelt het Steenbergse college van b en w de gemeenteraad mee.
Die pakken gunstig uit richting Dinteloord want daarnaar zal de bus (Streekdienst 110) zowel in de ochtend- als middagspits doorrijden. In de huidige situatie gebeurt dat niet.
Steekdienst 310 gaat buiten de vakantieperioden twee maal in plaats van één maal rijden. Er worden gesprekken gevoerd met Arriva om de buurtbus door te laten rijden tot het Hof van Nassau.

Lijn 111 niet meer via busstation Steenbergen

De ongunstige verandering komt vanuit Streekdienst 111. Die rijdt niet meer naar het busstation in Steenbergen en gaat ook niet meer via Lepelstraat en Halsteren-West, maar rijdt rechtstreeks naar het Bravis ziekenhuis. Arriva wil bewoners uit Halsteren en Lepelstraat nu elektrische deelauto’s en fietsen gaan aanbieden via vervoer op afroep.
PvdA vraagt nu aan de colleges van beide gemeenten of ze kunnen garanderen dat mensen uit de gemeente Steenbergen de plaatsen Lepelstraat en Halsteren via openbaar vervoer kunnen blijven bereiken en omgekeerd ook voor inwoners uit die gebieden richting Steenbergen. Ook vraagt de partij zich af of de voorgenomen vorm van flexibel openbaar vervoer betaalbaar zal blijven voor de gebruikers.