Publieksprijs fotoexpo naar Astrid Bouwman

STEENBERGEN – In de Gummarusschool hield Fotoclub Steenbergen tijdens het afgelopen weekend haar jaarlijkse tentoonstelling, inmiddels de 41e op rij. Ook dit jaar presenteerden de 15 leden werk van een uitstekend niveau. Naast een grote serie foto’s, waarbij de variëteit aan onderwerpen opvallend is, ontbreekt ook dit jaar de audiovisuele presentatie niet. En ook die was de moeite van het bekijken waard. De publieksprijs ging dit jaar naar twee foto’s van Astrid Bouwman (met op de tweede foto dochter Dorith), terwijl de kinderjury koos voor de foto ‘Regenboog’ die Jan Noorlander maakte.

Audiovisuele presentatie

Mooie beelden ook in de audiovisuele presentatie die een vast onderdeel vormt op de exposities van de Fotoclub. Met thema’s als Druppelpracht, Ocean Blue, Markt, Zwitserland, Grafiti, wildlife op Lofoten, Yorshire dales en De Staotie (Station Antwerpen) was deze beslist de moeite waard.

Hier koos de publieksjury voor de presentatie van Hans Seuters: ‘Wildlife på Lofoten’. Met een tweede plaats voor Will Gorissen (De Staotie), gevolgd door nummer drie Piet Bout met ‘Druppelpracht’.

De fotografen

De fotografen van Fotoclub Steenbergen zijn: Alida Zoon, Anton Flinkenflögel, Astrid Bouman, Carina Hautz, Cor Kornips, Ed Kil, Hans Seuters, Henny Lepolder, Jan Noorlander, Marielle de Kock, Nathalie Putman, Perry van Kempen, Peter Lambrechts, Piet Bout en Will Gorissen. 375 bezoekers zagen afgelopen weekend hun inzendingen voor deze expo.

Bondsuitslag heel positief

Het feestje van Fotoclub Steenbergen dat afgelopen weekend succesvol is gebleken, heeft nog een aardig vervolg gekregen.

Het overkoepelend orgaan van fotoclubs in Nederland, de Fotobond, schrijft jaarlijks een wedstrijd uit waaraan alle aangesloten clubs kunnen deelnemen. Dat zijn er in totaal 170. Hiervoor geselecteerd te worden, staat gelijk aan het leveren van de hoogste kwaliteit van foto’s op amateurgebied.

Afgelopen weekend vond in Zutphen de manifestatie plaats waarop de uitslag bekend wordt gemaakt. Niet alleen mocht de Steenbergse Fotoclub een plaats hebben veroverd op de 28ste plaats van alle deelnemende clubs, twee leden zijn extra genomineerd en hebben een Bronzen Sticker gekregen.  Perry van Kempen en Cor Kornips zijn met respectievelijk een panorama met bomen en een uitbeelding van agressie op straat in de prijzen gevallen.