Publiek krijgt door drijf in-bios beter beeld bij Waterpoort

STEENBERGEN – Je kon zeker niet zeggen dat er geen hond naar kwam kijken, maar het schattige hondje op één van de boten schrok zich wel een hoedje toen er plotseling een grote haai verscheen van de ‘drijf in-bioscoop’ van de Waterpoort Armada Promotietoer, die gisteravond in de Steenbergse jachthaven z’n première beleefde.

De promotiecampagne voor het gebiedsontwikkelingsproject, bedoeld om het (water)toerrisme in de gemeenten rondom het Volkerak-Zoommeer te bevorderen, begon met de aankomst van de fictieve ambassadeur Pier de Poartere van Zilt tot Zoet.

Wethouder Petra Lepolder stond op de Kade te wachten om de eregast hartelijk welkom te heten en stelde dat in Steenbergen ‘alle goede dingen bij elkaar komen’. Doelend op het groeiende aantal kleine en grote(re) initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme in onze gemeente, die als scharnierpunt geldt tussen land en water.

Op het grote scherm van de ‘drijf in-bioscoop’ werd eerst een promotiefilm over Waterpoort getoond, zodat het publiek letterlijk en figuurlijk een beter beeld krijgt bij alle plannen en mogelijkheden van deze waterrijke regio.

Vervolgens trakteerde Waterpoort de toeschouwers op de animatiefilm Shark Tale.