Publiek kijkt ogen uit bij Movie- Stunt- en Monster Truckshow

STEENBERGEN – Is het Floraplein wel de meest geschikte locatie voor een gemotoriseerd evenement zoals de Stunt Movie- en Monster Truckshow die daar vandaag en morgen plaatsvindt, vroeg D66-fractievoorzitter Eric van der Spelt zich donderdagavond af in de gemeenteraadsvergadering. Waarnemend burgemeester Joseph Vos zag geen bezwaren voor het spectaculaire evenement en zo dachten de vele bezoekers er vanmiddag in ieder geval ook over.

Op het parkeerterrein van de Jumbo werd door de leden van het Duitse Stunt Movie Production een wervelende show neergezet, met meer blikschade dan normaal gesproken wenselijk op de supermarktparking. Vooral de monstertrucks richten een fikse ravage aan; zij walsten met veel bombarie en geweld over de aangerukte sloopwagens, waarvan weinig overbleef dat nog enigszins op een auto leek.

Motorolie in de aderen

Dit gebeurde allemaal onder aanvoering van eigenaar Gino Winter, zijn zoon Peter en ook bij hun jonge nazaten Julia (7) en Gino (4) stroomt zo te zien eerder motorolie als bloed door de aderen. Het publiek genoot met volle teugen van het programma, waarbij de stuntlieden zelfs het vuur niet schuwden.

Wie het spektakel vandaag heeft gemist, krijgt morgen nog een herkansing. De show begint dan wederom om 15.00 uur.

Evenementenbeleid

En de vraag of zo’n activiteit op het Floraplein thuishoort? In de omgeving waren wel wat motorgeluiden te horen, maar overlast is een groot woord. Van der Spelt sprak donderdag de vrees uit voor milieuproblemen en een overdaad aan lawaai. De D66’er  pleitte derhalve voor een evaluatie na afloop, met omwonenden en instanties zoals de politie.

Burgemeester Vos vond dit nogal ver gaan. Hij wees erop dat het college de bevoegdheid heeft om in dergelijke gevallen vergunning te verlenen, op basis van de algemene plaatselijke verordening (apv) en de vertaling daarvan naar het evenementenbeleid, zoals door de gemeenteraad zelf vastgesteld. ,,En zijn er in het verleden klachten geweest over deze plek?’’ vroeg hij zich hardop af. ,,We kunnen eventueel beter een keer het gehele beleid evalueren dan er nu één evenement uitlichten.’’