Publiek beperkt toegestaan tijdens cyclocross en afsluitende prijsuitreiking

STEENBERGEN – Goed nieuws vanuit de Kleine Tour Steenbergen. Hoewel publiek tijdens de Tourdagen tot en met donderdag niet is toegestaan, is er nu een mogelijkheid gevonden om bij de cyclocross op vrijdag toch publiek toegang te geven. Weliswaar gebeurt dit beperkt. En door de afsluitende prijsuitreiking zaterdag te verplaatsen naar het sportpark mag ook daar onder voorwaarden publiek aanwezig zijn.

“Hier zijn we als Stichting Kleine Tour Steenbergen heel blij mee. Want publiek is een wezenlijk onderdeel van de Kleine Tour”, zo laat voorzitter Coen Embregts verheugd weten.

Toegangskaartjes geldig met corona toegangsbewijs

“Door op deze manier de toegang tot het terrein te regelen is de 1,5 meter afstand niet noodzakelijk. Wel vragen we de bezoekers om rekening met elkaar te houden en de beschikbare ruimte ten volle te benutten”.
Elk rennertje ontvang via zijn of haar ploegleider twee toegangskaartjes voor zowel de vrijdag als voor de zaterdag. Per kaartje krijgt een toeschouwer toegang tot de cyclocross op vrijdag als tot de finale prijsuitreiking op zaterdag. Bij de ingang van het sportpark kunnen deze kaartjes worden ingeleverd. Ook is een corona toegangsbewijs nodig. Dat is aantoonbaar via de corona-check app of een geprinte versie. Het corona toegangsbewijs is alleen beschikbaar voor hen die volledig gevaccineerd zijn volgens de richtlijnen van het RIVM of wanneer de betreffende persoon een herstelbewijs heeft waaruit blijkt dat het herstel van corona minder dan zes maanden geleden heeft plaatsgevonden. Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit geldt eveneens. ( kan worden aangevraagd via www.testenvoortoegang.org ).

“Door op deze manier de toegang tot het terrein te regelen is de 1,5 meter afstand niet noodzakelijk. Wel vragen we de bezoekers om rekening met elkaar te houden en de beschikbare ruimte ten volle te benutten”, aldus de Tourleiding.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel